Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Αθλητισμός / Μικρό προβάδισμα Γιουβέντους

Μικρό προβάδισμα Γιουβέντους

Κέρδισε την Ρεάλ με 2-1.

Μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Champions League που θα γίνει στο Βερολίνο πήρε την Τρίτη η Γιουβέντους, η οποία επικράτησε με 2-1 στο Τορίνο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Το ματς κρίθηκε από το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Κάρλος Τέβες, με τη Γιουβέντους να ανοίγει το σκορ με τον Άλβαρο Μοράτα, ο οποίος δεν πανηγύρισε το τέρμα του απέναντι στην ομάδα που τον ανέδειξε, και τη Βασίλισσα να ισοφαρίζει προς στιγμήν με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Πλέον η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς της 13ης Μαΐου στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Κάρλος Τέβες. Από δικό του σουτ στο 9′ και την προσωρινή απόκρουση του Κασίγιας, ο Μοράτα πήρε το «ριμπάουντ» και σε άδεια εστία άνοιξε το σκορ εις βάρος της ομάδας στην οποία «ανδρώθηκε» ποδοσφαιρικά.

Σιγά-σιγά η Ρεάλ ανέλαβε την απόδοσή της και στο 27΄ έφτασε στην ισοφάριση με το 9ο εφετινό γκολ του Ρονάλντο στη διοργάνωση, με κεφαλιά σε κενό τέρμα μετά το γύρισμα του Ροντρίγκες. Ο Κολομβιανός στο 41΄ έχασε γκολ σε κενό τέρμα, όταν η κεφαλιά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του εξουδετερωμένου Μπουφόν.

Το ματς κρίθηκε στο 57΄. Ο Καρβαχάλ σταμάτησε αντικανονικά το σλάλομ του Τέβες στην περιοχή, ο Άτκινσον υπέδειξε το καθαρό πέναλτι και ο Αργεντινός διεθνής στράικερ «έγραψε» το 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ. Η μεγάλη ευκαιρία του Ρονάλντο στο 66΄ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η «βασίλισσα» στο δεύτερο μέρος, σε μία βραδιά που συνολικά ήταν από τις χειρότερες για το συγκρότημα του Αντσελότι στην εφετινή διοργάνωση.

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

Κίτρινες: Τέβες, Μπονούτσι, Βιδάλ, Κιελίνι – Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Ροντρίγκες

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μ.Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Μαρκίζιο, Πίρλο, Βιδάλ, Στουράρο (64΄ Μπαρτσάλι), Τέβες (86΄ Περέιρα), Μοράτα (78΄ Γιορέντε)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κ.Αντσελότι): Κασίγιας, Βαράν, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Ρονάλντο, Κρόος, Χάμες Ροντρίγκες, Μπέιλ (86΄ Χεσέ), Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Ίσκο (63΄ Ερνάντες)

Δες επίσης

Ο Στιβ Πάνος στον Προμηθέα Πατρών

Ο Στιβ Πάνος θα φορά τη φανέλα του Προμηθέα Πατρών για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της Αχαΐας. H απόκτηση του Στιβ Πάνος από τον Προμηθέα Πατρών επικυρώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα (25/6) οι νεοφώτιστοι. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ενέταξε στο δυναμικό της τον 27χρονο σέντερ, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Α2 κατηγορία. Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας στην Basket League, έχει φορέσει τη φανέλα των Κολοσσού, Καβάλας και Τρικάλων, με ιδιαίτερη επιτυχία. H  συμφωνία με τους Πατρινούς θα αποφέρει στον ομογενή σέντερ ένα ποσό που θα φτάνει τις 100 χιλιάδες ευρώ, για τα δύο χρόνια που θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Μάκη Γιατρά. Η σχετική ανακοίνωση: "Ο Α.Σ.Π. Προμηθέας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με το Στιβ Πάνος για τα επόμενα 2 χρόνια και τον καλωσορίζει στην οικογένειά του".