Σάββατο, 20 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Ζουμερή σπανακόπιτα χωρίς φύλλο – Έτοιμη σε 25 μόλις λεπτά

Ζουμερή σπανακόπιτα χωρίς φύλλο – Έτοιμη σε 25 μόλις λεπτά

Για τη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 φέτ. μπέικον
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. τρυφερά φύλλα σπανάκι
  • 6 αυγά
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 συσκ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. κατσικίσιο τυρί σε τρίμματα
  • 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • Αλάτι
  • Μπόλικο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε πρώτα το μπέικον.
  • Συνεχίζοντας για τη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο,
  • Ζεσταίνουμε το λάδι και το ροδίζουμε για λίγα λεπτά.
  • Αφαιρούμε το μπέικον και στο ίδιο λάδι προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το ξερό κρεμμύδι.
  • Τα σοτάρουμε να γίνουν διάφανα.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι κι αφήνουμε λίγα λεπτά ίσα που να μαραθεί.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά και το γιαούρτι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε τον άνηθο και την τριμμένη μυζήθρα.
  • Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μπέικον, κρεμμυδάκια, κρεμμύδι, σπανάκι ανακατεύουμε κι αδειάζουμε σε μικρό πυρίμαχο ταψάκι καλά βουτυρωμένο.
  • Πασπαλίζουμε με τα τρίμματα κατσικίσιου τυριού και βάζουμε τα κομμένα ντοματίνια στην επιφάνεια.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για περίπου 25′ μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
  • Σερβίρουμε με σαλάτα.
Argiro.gr

Δες επίσης

Πώς να αποθηκεύσετε τα κρεμμύδια στο ψυγείο σας ώστε να μην μυρίζουν

Τα κρεμμύδια αποτελούν απαραίτητο συστατικό σε πολλές συνταγές παγκοσμίως, και όχι άδικα. Είναι οικονομικά και προσφέρουν μοναδική ...