Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ανακοινώνει νέο κόμμα στις 8 Μαρτίου

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ανακοινώνει νέο κόμμα στις 8 Μαρτίου

Ανήμερα της Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου αναμένεται να κάνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου τις ανακοινώσεις για την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα και να ανοίξει τα χαρτιά της για το πολιτικό της μέλλον. Το ότι προσανατολίζεται να το κάνει την Ημέρα της Γυναίκας κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, θέλει να ανακοινώσει το νέο… κόμμα στις 8 Μαρτίου, την ημέρα που είναι αφιερωμένη παγκοσμίως στις γυναίκες και για έναν ακόμη λόγο: εξαιτίας των επιθέσεων, σεξιστικού περιεχομένου, που είχε δεχτεί ακόμη και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα που ήταν πρόεδρος της Βουλής.

Μια από αυτές από τον Αλέκο Φλαμπουράρη, που είχε επικαλεστεί τον Φρόιντ και τον Μαρξ για να εκφράσει την αντίθεσή του με τον τρόπο που η Ζωή Κωνσταντοπούλου ασκούσε τα καθήκοντά της ως πρόεδρος της Βουλής το διάστημα πριν από τη ψήφιση του τρίτου Μνημονίου!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να δημιουργήσει νέο κόμμα πηγάζει από τα προβλήματα στο εσωτερικό της Λαϊκής Ενότητας, όπου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αμφισβητείται. Η ίδια η πρώην πρόεδρος της Βουλής έχει αποστασιοποιηθεί τελευταία από τις δράσεις της Λαϊκής Ενότητας.

Άγνωστο παραμένει αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου να συνεργαστεί με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος στις αρχές Φεβρουαρίου ανακοίνωσε την ίδρυση του ευρωπαϊκού κινήματος DiEM25.
newsit

Δες επίσης

Copernicus: Νέο «κύμα» αφρικανικής σκόνης θα «πνίξει» την Ελλάδα – Αυξημένη συγκέντρωση σωματιδίων στην ατμόσφαιρα

Έρχεται μεγάλη ποσότητα αφρικανικής σκόνης καθιστώντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Copernicus. Ένα ...

Αφήστε μια απάντηση