Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Ζάκυνθος: Υπάλληλος ξενοδοχείου πέθανε από εξάντληση

Ζάκυνθος: Υπάλληλος ξενοδοχείου πέθανε από εξάντληση

Νεαρή Ουκρανή, που δούλευε ως ειδικευόμενη με πρόγραμμα της ΕΕ για 300€, λιποθύμησε από την κούραση και έχασε τη ζωή της προκαλώντας έντονες αντιδράσεις για τις συνθήκες εργασίας που επιβάλλουν τα εν λόγω προγράμματα μαθητείας με την ανοχή των ξενοδόχων

Ο αιφνίδιος θάνατος μια νεαρής Ουκρανής υπαλλήλου ξενοδοχείου στην Ζάκυνθο, έχει ξεσηκώσει τους συνδικαλιστικούς φορείς του νησιού, που με ανακοίνωση τους καταγγέλλουν τις κακές συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στα μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού.

Η νεαρή από την Ουκρανία φαίνεται πως βρέθηκε στο νησί του Ιονίου με βάση προγράμματα της Κοινοτικής Οδηγίας Μπολγκεστάιν, που προβλέπει τη δυνατότητα πρόσληψης υπό καθεστώς μαθητείας νέων εργαζομένων από άλλες χώρες της Ευρώπης. Οι εργαζόμενοι αυτοί, αν και μαθητευόμενοι δουλεύουν 12 και πλέον ώρες την ημέρα, χωρίς ρεπό. Η γυναίκα λιποθύμησε έξω από το δωμάτιο της και ξεψύχησε κατά τη μεταγωγή της στο νοσοκομείο.

Σε ανακοίνωση του μετά το τραγικό αυτό συμβάν, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων καταγγέλλει ότι η «εντατικοποίηση μέχρι τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, είναι ο κανόνας πίσω από την πολυτελή βιτρίνα των μεγάλων ξενοδοχείων». «Στις βάρδιες φτάνουν και τις 12 ώρες τη μέρα χωρίς ρεπό…Οι συνθήκες δουλειάς φθείρουν την υγεία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, οι οποίοι αναφέρουν λιποθυμίες και πόνους στις αρθρώσεις και στη μέση» καταγγέλλει μεταξύ άλλων το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

news247/Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δες επίσης

Βίκυ Φλέσσα: Σάλος από τη δήλωση για τα Τέμπη – Αντίδραση από την αντιπολίτευση

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτού της ΝΔ, Βίκυς Φλέσσα για τα Τέμπη πως «τα παιδιά τα ...

Αφήστε μια απάντηση