Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
trikaladay.gr / Άρθρα / Βρεφικές κουβέρτες για άνεση και ασφάλεια

Βρεφικές κουβέρτες για άνεση και ασφάλεια

Η άνεση στον ύπνο φαίνεται να είναι τόσο αόριστη έννοια, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα βρέφη και τα μικρά παιδιά. Τα νεογέννητα και τα μωρά έχουν γενικά πιο ευαίσθητο δέρμα από το μέσο παιδί, πόσο μάλλον από έναν ενήλικα, και μπορεί να ερεθιστούν από την παραμικρή αλλαγή στη θερμοκρασία ή άλλες περιβαλλοντικές συνθήκες. Για αυτόν τον λόγο, η επιλογή του σωστού είδους κουβέρτας είναι υψίστης σημασίας. Ως εκ τούτου, η πιο κατάλληλη απάντηση σε μια τέτοια ανάγκη είναι να είναι πολύ προσεκτικοί στη διάκριση των σωστών ιδιοτήτων που πρέπει να έχει η κουβέρτα.

Εύρεση κατάλληλου υφάσματος
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε άνετεςβρεφικές κουβέρτες για ένα νεογέννητο είναι το ύφασμά του. Λαμβάνοντας υπόψη το είδος του υφάσματος που χρησιμοποιείται στα ρούχα, η καλύτερη κουβέρτα για το μωρό σας θα πρέπει επίσης να είναι κατασκευασμένη από υλικό που είναι απαλό στην αφή και δεν είναι επιβλαβές για το δέρμα. Τα υφάσματα όπως το μετάξι και το βαμβάκι είναι ειδικά σχεδιασμένα για το σκοπό αυτό, επειδή το ευαίσθητο δέρμα ενός βρέφους δεν θα υποφέρει από εξανθήματα ή δυσφορία όταν το τυλίγετε με κουβέρτες όπως είναι οιπάνες αγκαλιάς.

Ελαφρύ ή βαρύ σκέπασμα
Ένα σχετικό ζήτημα που έχει επίσης μεγάλη σημασία είναι το πάχος της κουβέρτας. Ο υγιής ύπνος ενός βρέφους μπορεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη σωστή διατήρηση της θερμοκρασίας κάτω από την κουβέρτα, οπότε αν η κουβέρτα του μωρού σας είναι παχύτερη ή λεπτότερη θα συμβάλει σίγουρα στην διαμόρφωση του ύπνου του μωρού. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις καιρικές συνθήκες της  περιοχή σας, ειδικά εάν η περιοχή σας αντιμετωπίζει διαφορετικά ακραία φαινόμενα ανάλογα την εποχή. Ορισμένα υλικά είναι γενικά παχύτερα από άλλα, όπως το μαλλί και μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία στα βρέφη λόγω της τραχύτητάς τους. Εάν στη συνέχεια επιλέξατε ένα υλικό που είναι πιο λεπτό, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε πολλά στρώματα για καλύτερη συγκράτηση θερμότητας.

Επιλογή των χρωμάτων και καθορισμός σχεδιασμού
Όταν πρόκειται να επιλέξετε χρώματα, σχέδια και μοτίβα τα οποία θα θέλατε να έχει η κουβέρτα του μωρού σας, η άνεση γίνεται δευτερεύον ζήτημα και η προτεραιότητα εστιάζεται κυρίως στην αρμονία στο θέμα, την αισθητική και την προσπάθεια να μην κάνετε υπερβολές στους συνδυασμούς πολλών διαφορετικών χρωμάτων .
Τα παιδικά δωμάτια συνήθως έχουν ήδη καθιερώσει τους χρωματικούς συνδυασμούς και τα θέματα στους τοίχους και τα έπιπλα, οπότε δοκιμάστε να επιλέξετε μια κουβέρτα που βρίσκεται ήδη στις χρωματικές επιλογές του δωματίου, καθώς και στα κλινοσκεπάσματα.

Οι υλικές ανέσεις μπορούν να χαρίσουν άνεση και ηρεμία στο μωρό σας. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι να καταβάλλετε κάθε προσπάθεια για να βεβαιωθείτε ότι μεγαλώνει με αγάπη και φροντίδα. Μια αγκαλιά από την μητέρα ή τον πατέρα μπορεί να δώσει σε κάθε μωρό περισσότερη ζεστασιά από την πιο ζεστή και πιο ακριβή κουβέρτα, γι ‘αυτό να είστε γενναιόδωροι.

Δες επίσης

Ολίγα περί εξοπλισμών

Του Νικολάου Ιωάν. Παπαγεωργίου Ὁ ἕνας κλέβει ὄρνιθες καὶ σκάφη γιὰ ψωμὶ κι ὁ ἄλλος ...