Κυριακή, 21 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Βραβεύονται οι Τρικαλινοί μαθητές κατασκευαστές του υδρορομπότ

Βραβεύονται οι Τρικαλινοί μαθητές κατασκευαστές του υδρορομπότ

Μια εξαίρετη ενέργεια μαθητών και εκπαιδευτικών σχολείου, επιβραβεύει ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για την πρωτότυπη εργασία μαθητών του 7ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων, οι οποίοι, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής, κατασκεύασαν για πρώτη φορά ένα υδρορομπότ.

Το ρομπότ αυτό ερευνά την κοίτη του ποταμού και καταγράφει τη θερμοκρασία και τη φωτεινότητα του νερού και, επομένως, είναι εξαιρετικά χρήσιμο, ειδικά σε περιοχές όπως ο Δήμος Τρικκαίων, με αρκετούς ποταμούς. Μια πρώτη παρουσίαση έγινε στον εορτασμό της Ημέρας Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Φυσιολατρείες», στις 7 Ιουνίου, στο πάρκο του Αη Γιώργη.

Πλέον, για την κατασκευή τους αυτή, οι μαθητές θα βραβευτούν από τη Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, και συγκεκριμένα από το Τμήμα Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη γέφυρα και στο υπαίθριο θεατράκι πίσω από το Τζαμί στις 22 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ. Στην εκδήλωση θα γίνει επίδειξη του ρομπότ μέσω γιγαντοοθόνης.

Από το γραφείο Τύπου

Δες επίσης

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτας απένειμε μετάλλια στους αθλητές στα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων (U20) στα Τρίκαλα

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ, Δημήτρης Κουρέτας απένειμε το Σάββατο το απόγευμα μετάλλια στους αθλητές που ...

Αφήστε μια απάντηση