Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Βράβευση Τρικαλινών παιδιών των Εικαστικών Εργαστηρίων “Προβίδα” από το ‘Ιδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Βράβευση Τρικαλινών παιδιών των Εικαστικών Εργαστηρίων “Προβίδα” από το ‘Ιδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, 14 παιδιά από τα Εικαστικά εργαστήρια «Προβίδα» με τις οικογένειες τους και τον δάσκαλό τους ζωγράφο κο Λ. Προβίδα βρέθηκαν στο ξενοδοχείο Athens Plaza όπου έγινε η τελετή βράβευσης τους, για την συμμετοχή τους στον Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2015 της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδος, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στο ιδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.
Τα βραβεία στους μικρούς ζωγράφους έδωσε η κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η οποία εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους με την ευαισθησία, την απλότητα, την ανθρωπιά της. Είχε για κάθε παιδί ξεχωριστά που βράβευσε ένα θετικό σχόλιο και με αγάπη και υπομονή επικοινώνησε μαζί τους.
Από τα Εικαστικά Εργαστήρια του κου Προβίδα , η Αθανασία Γιώτη 11 ετών διακρίθηκε με τιμητικό δίπλωμα-βραβείο και η ζωγραφιά της έγινε κάρτα της νεολαίας –ELPIDA YOUTH- του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη καθώς και 13 ακόμα παιδιά των εργαστηρίων, πήραν αναμνηστικό δίπλωμα-βραβείο
Mε αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου μας νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη το Ίδρυμα επέλεξε να δωρίσει στους δυο νικητές του διαγωνισμού (μια εκ των οποίων η μικρή Αθανασία) το ζωγραφικό έργο του Ελύτη με τίτλο «Παιδικό». Τα δυο αντίγραφα ανάτυπου του έργου που δόθηκαν στα παιδιά από την κυρία Βαρδινογιάννη εκ μέρους του Ιδρύματος και από την Λάουρα Λαλαούνη Μακροπούλου από το ELPIDA youth ήταν ευγενική προσφορά της ποιήτριας Ιουλίτας Ηλιοπούλου που συνέδεσε τη ζωή και το έργο της με τον Οδυσσέα Ελύτη. Μεταξύ άλλων η κυρία Ηλιοπούλου είπε: Είναι πολύ σπουδαίο, να αφήνουμε τον εαυτό μας να έχει μια διαρκή και δημιουργική σχέση με την τέχνη. Χαίρομαι που δόθηκε η ευκαιρία να συνδυαστεί η σκέψη, το έργο του Οδυσσέα Ελύτη με το Ίδρυμα Βαρδινογιάννη. Ένα ίδρυμα που στοχεύει στο να υπερασπιστεί την ίδια τη ζωή… Όπως έλεγε ο Ελύτης για τη ζωγραφική, αυτή «δεν έχει σκοπό να αποτυπώσει την πρακτικότητα όπως τη βλέπουμε αλλά να την διορθώσει προς την κατεύθυνση του διαρκούς, αυτού που δεν αλλοιώνεται… Με συγκινεί που το Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη και η «ΕΛΠΙΔΑ» στοχεύουν σε αυτό ακριβώς, το καίριο: Στο να ενισχύσει τη δύναμη το παιδιών να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα να διεκδικήσουν το δικαιώμά τους στην αληθινή ζωή, την υγεία, στη χαρά».
Και τα υπόλοιπα όμως παιδιά -13 από τα Εικαστικά Εργαστήρια- τα περίμενε μία εκπληξη. Εκτος από το αναμνηστικό δίπλωμα-βραβείο πήραν ως δώρο και ένα βιβλίο του Οδυσσέα Ελύτη «Ο μικρός Ναυτίλος»
Η κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε ότι θα γίνει προσπάθεια τα έργα των παιδιών να αναρτηθούν στους τοίχους της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ»
Τα παιδιά που βραβεύτηκαν από τα Εικαστικά Εργαστήρια του κου Προβίδα είναι:
Αθανασία Γιώτη, Αγγελική Καραγκούνη, Ελισάβετ Δημακοπούλου, Ελενα Καραγεώργου, Χριστίνα Κωνσταντούλα, Χριστίνα Καραπούλιου, Βένια Τζιώλη, Ανα Μαρία Μπακάλη, Νεφέλη Γριζανίτη, Βασιλική Παχή, Αρης Παχής, Ανδρέας Αριστείδης, Παναγιώτης Κανάτας, Φαίη Παπαχρήστου

Δες επίσης

Σύσκεψη με τον Υφ. Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Δήμαρχο Φαρκαδόνας για ζητήματα κρατικής αρωγής ο Θανάσης Λιούτας

Παρόντες στη σύσκεψη και ο Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, κ. Πέτρος ...

Αφήστε μια απάντηση