Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Βούλιαξε η κεντρική πλατεία Τρικάλων από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Βούλιαξε η κεντρική πλατεία Τρικάλων από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Εντυπωσιακή σε όγκο αλλά και σε παλμό η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.
Πλήθος Τρικαλινών γέμισαν την κεντρική πλατεία τους γύρω δρόμους και την κεντρική πεζογέφυρα, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για το ασφαλιστικό.

Ακολουθεί η κεντρική ομιλία που έγινε από τον Γ. Λιατίφη «Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, άνεργοι, νέοι και νέες
Η σημερινή απεργία και η μεγάλη συμμετοχή στη συγκέντρωσή μας δίνει μια δυναμική απάντηση στην αντιλαϊκή λαίλαπα που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνεργασία με την τρόικα και για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων ,του κεφαλαίου. Είναι μια σθεναρή απάντηση όχι μόνο στην κυβέρνηση που εφαρμόζει κατά γράμμα το τρίτο μνημόνιο , αλλά και σε όλους όσους το ψήφισαν μαζί της τον περασμένο Αύγουστο και ας κάνουν σήμερα ότι δήθεν διαφωνούν.
Από αυτήν εδώ την απεργιακή συγκέντρωση, χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες μικρομεσαίους αγρότες του Νομού μας, τους χιλιάδες από όλη τη Θεσσαλία που με τα τρακτέρ τους έστησαν μπλόκα ενάντια στην πολιτική που τους αφανίζει. Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε δίπλα τους συμπαραστεκόμενοι στον δίκαιο αγώνα τους. Σας καλούμε να δυναμώσει η αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση , καθώς η πείρα μας έχει διδάξει ότι η ενότητα της εργατικής τάξης, των φτωχών βιοπαλαιστών, μαζί με τους φτωχούς αγρότες και κάθε άνθρωπο του μόχθου δίνει δύναμη, αποτελεσματικότητα και προοπτική στη λαϊκή πάλη.
Η σημερινή πανεργατική , παλλαϊκή κινητοποίηση στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι το μοναδικό αίτημα που εκφράζει τις διαθέσεις του λαού είναι να αποσυρθεί το σχέδιο – λαιμητόμος για το ασφαλιστικό , να μην φτάσει καν στη Βουλή. Δηλώνουμε ότι δεν παζαρεύουμε τα δικαιώματά μας , το σχέδιο-έκτρωμα δεν παίρνει κανένα μερεμέτι, κανένα φτιασίδωμα! Μόνο αποσύρεται!!.
Αυτή είναι Η μόνη θέση που υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων .Αυτό λέμε από την πρώτη μέρα, αυτό ζητάει και το εργατικό – λαϊκό κίνημα, αυτό ζητάνε οι αγρότες στα μπλόκα, αυτό ζητάνε όλοι οι εργαζόμενοι που αυτή τη στιγμή διαδηλώνουν.
Στέλνουμε σήμερα μήνυμα και σε κάθε κατεύθυνση, ότι όχι μόνο δεν θα ανεχθούμε άλλες θυσίες, άλλα βάρη στις πλάτες μας, αλλά θα βγούμε μπροστά διεκδικώντας να πάρουμε πίσω ότι μας έχουν κλέψει. Οι εργαζόμενοι, τα άλλα λαϊκά στρώματα, δεν συμβιβαζόμαστε με το «ό,τι έγινε έγινε», με το «τίποτα δεν αλλάζει». Κι ας ποντάρει η κυβέρνηση για να σπείρει απογοήτευση, να κουράσει, να εκτονώσει αντιδράσεις. Θα βγεί γελασμένη!
Επομένως ,η απάντηση που ανταποκρίνεται στα πραγματικά συμφέροντα του λαού, είναι μόνο μία. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο, να πληρώσει το κράτος τους. Δεν μπορεί να υπάρχει άλλη λύση σήμερα. `Η θα πληρώσει το κεφάλαιο ή οι εργαζόμενοι θα οδηγούνται συνεχώς στην εξαθλίωση και σε όλο και μεγαλύτερα αδιέξοδα.

Συνάδελφοι ,συναδέλφισσες

Όλοι κι όλες πλήττονται από το σχέδιο της κυβέρνησης
Από τις κουτσουρεμένες συντάξεις ζουν άνεργα κι απολυμένα παιδιά, εγγόνια, οικογένειες ολόκληρες.

Συγκεκριμένα Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει:
⇐ Μείωση των συντάξεων, μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού τους και της μείωσης των επικουρικών. Οι μειώσεις αφορούν νέους και παλιούς συνταξιούχους
⇐ Καθιέρωση εθνικής σύνταξης πείνας 384 ευρώ.
⇐ Αύξηση των ορίων ηλικίας για όλους, άνδρες και γυναίκες, στα 67 χρόνια, για πλήρη σύνταξη εθνική και αναλογική, με τάση παραπέρα αύξησης.
⇐ Μείωση των μισθών, μέσω της αύξησης εισφορών των εργαζομένων.
⇐ Κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για αγρότες και επαγγελματίες..
⇐ Νέες ενοποιήσεις Ταμείων, με στόχο τη συρρίκνωση των παροχών Υγείας και Πρόνοιας και την εξομοίωση προς τα κάτω.
⇐ Κατάργηση του ΕΚΑΣ και εξαΰλωση των εφάπαξ που απέμειναν.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργεί κανέναν από τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο νομιμοποιεί τη μαύρη κι ανασφάλιστη εργασία, τις εργασιακές σχέσεις–λάστιχο, αλλά αντίθετα τα επεκτείνει. Αποδείχτηκε ο καλύτερος «εκτελεστής της διαθήκης» τους. Επιλέχθηκε να κάνει τη «βρώμικη δουλειά» για λογαριασμό του κεφαλαίου.
Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο καταργεί, ουσιαστικά βάζει την ταφόπλακα στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, ότι είχε απομείνει. Γιατί η κατάργησή του έχει ξεκινήσει χρόνια πριν, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και έρχεται τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ονομαζόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς, να το αποτελειώσει και αυτό το ζήτημα είναι που θίγει τους πάντες.

Υλοποιείται ο διακαής πόθος της πλουτοκρατίας για ανατροπή του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, που αποτελούσε δικαίωμα δεκαετιών, κατακτημένο με αίμα και θυσίες, σε περιόδους που το εργατικό κίνημα, παγκόσμια, είχε νίκες στην κατάκτηση της εξουσίας και που ο καπιταλισμός ένιωθε τον κίνδυνο της ανατροπής του.
Σήμερα, δημιουργείται το πλαίσιο για την οριστική απεμπλοκή του Κράτους από τις ευθύνες του στην Ασφάλιση. Αυτή μετατρέπεται σε ατομική ευθύνη και η σύνταξη σε προνοιακό επίδομα. Στόχος να γίνει ακόμη πιο φτηνή για το κεφάλαιο η εργατική δύναμη, να δώσει πιο γρήγορα και περισσότερο κέρδος. Αυτό είναι το κίνητρο της ανάκαμψης και των επενδύσεων. Να ενισχυθεί η δράση των μεγαλεμπόρων Υγείας και των ασφαλιστικών εταιρειών. Από τις αλλαγές θα επιταχυνθεί ο εκτοπισμός των μικρομεσαίων επαγγελματιών, των φτωχών αγροτών.

Τώρα οι κυβερνητικοί βουλευτές γυρίζουν τα κανάλια υπερασπιζόμενοι την αντιασφαλιστική ταφόπλακα που ετοιμάζουν να φέρουν, ως δήθεν κοινωνικά δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα και δεν ντρέπονται που το λένε. Δεν έχουν αφήσει ψέμα πάνω στο ψέμα που να μην χρησιμοποιήσουν
Χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τη «βιωσιμότητα» του Ασφαλιστικού. Αλλά για την πραγματική πρόθεσή της κάτι λέει και το γεγονός ότι την ίδια μέρα που κατέθετε την πρότασή της για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, έστελνε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη λειτουργία των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που «γιόρτασε» τον ένα χρόνο δήθεν αριστερής διακυβέρνησης με ολίγη ακροδεξιά σάλτσα, δεν έχει αφήσει ψέμα που να μην έχει ξεστομίσει. Η επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης και το περίφημο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που θα μοίραζε την φτώχεια, πήγε περίπατο στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης. Ο καταναγκασμός της εφαρμογής μέτρων που δήθεν δεν συμφωνούν πήγε περίπατο από τον Οκτώβρη και μετά.
Χρησιμοποιεί την ίδια ελεεινή προπαγάνδα με όλους τους προηγούμενους περί κοινωνικής δικαιοσύνης και σωτηρίας του ασφαλιστικού.
Χρησιμοποιεί τις άθλιες τακτικές και επιχειρήματα που αξιοποίησαν, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Προκαλεί, όταν λέει ότι εξασφαλίζει την «προστασία των αδυνάτων», τη στιγμή που πετσοκόβει ΕΚΑΣ, αναπηρικές συντάξεις, που καθιερώνει μια εθνική σύνταξη πείνας 384 ευρώ, την οποία, με τα σημερινά δεδομένα ανεργίας και ημιαπασχόλησης, θα παίρνει η πλειοψηφία των εργαζομένων. Η «κοινωνική δικαιοσύνη» της κυβέρνησης είναι η εξομοίωση προς τα κάτω, ο φτωχός να πληρώνει για το φτωχότερο και το κεφάλαιο να μένει στο απυρόβλητο.
Η κυβέρνηση, την ώρα που διαλαλεί ότι δεν κόβει συντάξεις, έχει ήδη μειώσει την κύρια σύνταξη κατά 2% μέσω των κρατήσεων «υπέρ Υγείας και εφαρμόζει νέο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης, με μειώσεις στην κύρια σύνταξη κατά 2-3%. Ενώ μειώνει κατά 1,8 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2016, την κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων.
Κοροϊδεύει, όταν λέει ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη θα οδηγήσει σε αποκατάσταση απωλειών. Τα νέα μέτρα ήρθαν για να μείνουν και στη φάση της όποιας ανάκαμψης, που κι αυτή είναι αβέβαιη, με βάση την πορεία της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομίας. Τα ίδια μέτρα παίρνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Αποτελούν κατευθύνσεις από τις αρχές της δεκαετίες του ‘90.
Το ξήλωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης ξεκίνησε σε συνθήκες υψηλών ρυθμών ανάπτυξης.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν μάλιστα και τιμητές του Σημίτη και του Γιαννίτση που ήθελαν από το 2000 να επιβάλουν αυτά τα μέτρα.
Τώρα πλέον χωρίς καμία τσίπα, αλλά με μπόλικο Τσίπρα, συναποφασίζουν με τον ΣΕΒ και τους άλλους εργοδοτικούς συνδέσμους πως αυτό που χρόνια επιδιώκουν θα το κάνουν πράξη.
Τα άλλα πολιτικά κόμματα δε διαφωνούν στην ουσία του νομοσχεδίου. Αλλωστε και αυτό το νομοσχέδιο είναι βασισμένο στα δικά τους έργα, στους δικούς τους νόμους, τους οποίους καλείται να ολοκληρώσει τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εχουν την ίδια αφετηρία. Τα επιχειρήματα και του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα έχουν την ίδια βάση.

Ποιος φταίει για τα ελλείµµατα στα ταµεία;
Όσοι επικαλούνται τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού κρύβουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει διπλά και τρίδιπλα για το ασφαλιστικό, με τη δουλειά τους, τις εισφορές τους, τη δυσβάσταχτη φορολογία.
Πάνω από 100 δισ. ευρώ είναι οι οφειλές κράτους και εργοδοσίας προς τα Ταμεία, οι ζημιές από το «τζογάρισμα» των αποθεματικών στο χρηματιστήριο, το «κούρεμα» του PSI κλπ. Με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τα Ταμεία έχασαν μέχρι 1,5 δισ. ευρώ.
Κρύβουν ότι κράτος, κυβερνήσεις και μεγάλο κεφάλαιο έχουν διαχρονικά ληστέψει τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτοί να πληρώσουν για την κρίση και τα χρέη!
Κανείς να μην ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που θέλουν να ξεπλυθούν για την αντιλαϊκή πολιτική τους, ενώ αυτοί έστρωσαν το δρόμο, που συνεχίζει σήμερα η κυβέρνηση.
Γιατί ήταν αυτοί που τα άφηναν ατόκιστα μέχρι και το 1990 που τα επιτόκια ήταν τεράστια και τα «αξιοποιούσαν» σε θαλασσοδάνεια για το μεγάλο κεφάλαιο. Γιατί αυτοί ξεκίνησαν να τα παίζουν στο χρηματιστήριο και είτε με τις φούσκες, είτε με δομημένα ομόλογα κατέληγαν στις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων.
Γιατί πανηγύρισαν και πανηγυρίζουν για το κούρεμά τους από το οποίο ανακεφαλαιοποιήθηκαν μόνο οι τράπεζες

Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες

Από αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο αγρότη που σήμερα είναι στα μπλόκα, που μέρα με την ημέρα γίνονται όλο και πιο μαζικά, κάθε ελεύθερο επαγγελματία που βλέπει το μαύρο μέλλον που του ετοιμάζουν, να μην κάνει πίσω στις απειλές και συκοφαντίες , να μην «τσιμπήσει» σε όσους ελιγμούς θα κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να μας διασπάσει.

Μέχρι πριν από λίγες μέρες, ο υπουργός Εργασίας ισχυριζόταν ότι οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες θα έπρεπε να λένε κι «ευχαριστώ», επειδή η κυβέρνηση ψήφισε μεν το τρίτο μνημόνιο, αλλά τα μέτρα που προωθεί για το Ασφαλιστικό συνιστούν «παράλληλο πρόγραμμα. Τέτοιο είναι το θράσος τους! Βλέποντας, όμως, ότι οι αγρότες ούτε καλλιεργούν, ούτε τρώνε κουτόχορτο, τις τελευταίες μέρες άλλαξαν τροπάρι και άρχισαν τις απειλές και τους εκβιασμούς. Με το ίδιο προκλητικό ύφος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ισχυρίστηκε ότι οι αγρότες φοροδιαφεύγουν συστηματικά, ότι τα εισοδήματά τους αυξάνονται τα τελευταία χρόνια, όχι όμως και η φορολογία τους και ότι ο ΟΓΑ επιβιώνει χάρη στις εισφορές του κράτους, δηλαδή των υπόλοιπων φορολογούμενων.

Δεν υπάρχει πιο αισχρή προσπάθεια να ενεργοποιηθεί ο κοινωνικός αυτοματισμός, απ’ αυτή που κάνει με ψέματα και κατασκευασμένα στοιχεία ο αρμόδιος υπουργός. Αναπαράγοντας μάλιστα κι αυτός τις ίδιες απειλές, είπε ότι «εάν αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι, η βασική σύνταξη του ΟΓΑ, του αγρότη, θα πάει σε βάθος χρόνου, το 2027, σε μηδέν» και ότι αν δεν κλείσει η «αξιολόγηση» με ψηφισμένο το Ασφαλιστικό, η χώρα θα βγει εκτός ΕΕ.
Η κυβερνητική εκστρατεία συκοφάντησης της ξεσηκωμένης μικρομεσαίας αγροτιάς, βρήκε «νέα έκφραση» με τους διάφορους χαρακτηρισμούς για «μπλε», «μαύρους», «κόκκινους» αγρότες, που δεν δέχονται τον διάλογο που προτείνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.

Λέει η κυβέρνηση ότι δήθεν θα κάνει διορθωτικές κινήσεις και καλεί μάλιστα σε διάλογο για να δουν τι θα διορθώσουν.
Ουσιαστικά ζητάει από τους αγρότες να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου, χαρακτηρίζοντάς τον «μονόδρομο». Η κυβέρνηση βάζει τους αγρότες να διαλέξουν το δικό της σχέδιο – λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό, με την απειλή ότι στη γωνία παραμονεύει το χειρότερο της τρόικας. Τους ζητάει, δηλαδή, να διαλέξουν με ποιο σχοινί θα τους κρεμάσει, αφού όπως κι αν καταλήξει στο τέλος το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, οι συνέπειες για τη μικρομεσαία αγροτιά δεν είναι αναστρέψιμες και επιταχύνεται το ξεκλήρισμά της.
Επίσης, τα κυβερνητικά στελέχη δεν λένε κουβέντα «κάνουν την πάπια» για τις συνέπειες της ΚΑΠ, την οποία προωθούν απαρέγκλιτα, όπως και για το κόστος παραγωγής που αυξάνεται και σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό τους.Η κυβέρνηση ασκεί πιέσεις στους αγρότες να τους σύρει σε «διάλογο» για το πόσα ακόμα θα χάσουν. Ρίχνει το «τυράκι» των «διορθώσεων», για να ακυρώσει το δίκαιο αίτημα για απόσυρση του νομοσχεδίου.
Τη σκυτάλη από την κυβέρνηση παίρνει και η ΝΔ εμφανιζόμενη ως «προστάτης της αγροτιάς» με δηλώσεις ότι επεισόδια σε αγροτικές κινητοποιήσεις δημιουργούν άνθρωποι της κυβέρνησης. Ότι και να κάνει όμως δεν μπορεί να κρύψει τη συμφωνία της με τη στρατηγική της κυβέρνησης που εκφράστηκε στην ψήφιση του 3ου μνημονίου, προαπαιτούμενα του οποίου είναι το ασφαλιστικό και το φορολογικό κι ότι η δική της συγκυβέρνηση έκανε την αρχή.

Η κυβέρνηση τα «παπαγαλάκια» της και η ΝΔ, ας καταλάβουν επιτέλους ότι Κάθε προσπάθεια συκοφάντησης, όχι μόνο θα πέσει στο κενό, αλλά πεισμώνει ακόμη περισσότερο το οργανωμένο κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς Οι απειλές δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες. Οι ελιγμοί της κυβέρνησης θα ακυρώνονται όσο περισσότερο ο αγώνας της αγροτιάς απεγκλωβίζεται από παραλλαγές της ίδιας πολιτικής που τους συνθλίβει. Οσο δε συμβιβάζονται με την άθλια κατάσταση που ζούσαν έως τώρα, με τους μισούς να μην έχουν Ασφάλιση και όσοι έχουν να παίρνουν συντάξεις πείνας.
Η πραγματικότητα είναι ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι πως θα διασπάσουν τον κοινό αγώνα που βλέπουν να φουντώνει γιατί το γνωρίζουν καλά και το φοβούνται ότι ένας ενιαίος μαζικός αγώνας, ένα τέτοιο μέτωπο μπορεί να τους σταματήσει. Εξάλλου έχουμε ξαναζήσει την ίδια ιστορία με τις ψεύτικες υποσχέσεις και τους ελιγμούς προκειμένου να κερδίσουν χρόνο, να εκτονώσουν τις αντιδράσεις και να επανέλθουν σε δεύτερο χρόνο να τις επιβάλουν.

Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες
Ο ωμός αυτός εκβιασμός, δεν απευθύνεται μόνο στους αγρότες, αλλά σε όλους όσοι αντιπαλεύουν σήμερα τα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης.

Τώρα κοινό μέτωπο, εργατών – αγροτών – επαγγελματιοβιοτεχνών και νέων επιστημόνων για να μην τολμήσει ούτε αυτή ούτε καμία κυβέρνηση να ξηλώσει την κοινωνική ασφάλιση.

Επίσης καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, να απαντήσει στο εξής ερώτημα: Είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους, να πουν «ότι έγινε έγινε» και να μη διεκδικούν τα κλεμμένα αποθεματικά των ταμείων μας; Είναι δυνατόν τα δικαιώματα που καταργήθηκαν και στη φάση της ανάπτυξης, όπως το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, το 8ωρο, οι εργασιακές – συνδικαλιστικές ελευθερίες και οι ΣΣΕ που καταργήθηκαν σε συνθήκες κρίσης, δικαιώματα που χρειάστηκαν τεράστιες θυσίες και αίμα για να κατακτηθούν, να επιτρέψουμε να γίνουν βορρά στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της καπιταλιστικής ανάπτυξης;
. Δεν τους χαρίζουμε τα κλεμμένα, να επιστραφούν τώρα τα αποθεματικά των ταμείων με ευθύνη του κράτους και να παλέψουμε για Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική. Αυτό επιτάσσει το δικό μας συμφέρον και είναι σήμερα εφικτό, με τον τεράστιο πλούτο που παράγουμε.

Τεράστιες ευθύνες σε αυτή την κατάσταση έχει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, που συνέβαλε σε όλες τις αντιδραστικές αλλαγές. Έβαλε πλάτη να εφαρμοστούν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, σπρώχνει την ιδιωτική ασφάλιση, προσπαθεί να δημιουργήσει επαγγελματικά ταμία, κάνει ακριβώς ότι χρειάζεται για να εφαρμοστεί και να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των εργαζομένων η αντιασφαλιστική πολιτική. Ακόμα και αυτή τη στιγμή προτάσσουν το γεγονός ότι κυβέρνηση δεν τους κάλεσε στο διάλογο, λες και δεν ξέρουν τι έχει υπογραφεί στο μνημόνιο, δεν ξέρουν τις πολιτικές της ΕΕ που τόσο λαύρα υποστηρίζουν και που ξήλωσαν το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης σε όλες τις χώρες μέλη της. Θέλουν να συμμετέχουν σε έναν διάλογο για να αποφασιστεί αν θα μας σφάξουν με το μαχαίρι ή με το τσεκούρι. Στην ίδια ρότα κινείται και η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων που σέρνεται στα δικαστήρια για να ορίσουν προσωρινή διοίκηση μιας εδώ και 8 μήνες μήνες μετά το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο και την ανάδειξη του νέου ΔΣ δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη προεδρείο με ευθύνη των γνωστών παρατάξεων του συμβιβασμένου συνδικαλιστικού κινήματος ΔΑΚΕ & ΠΑΣΚΕ( στο ΕΚΤ εμφανίζεται πλέον με το όνομα ΑΣΚΕ). Η διαμάχη , τα παζάρια και η τυχοδιωκτική τακτική τους για τις καρέκλες του προεδρείου οδήγησαν στη συγκεκριμένη εκφυλιστική κατάσταση

Πρέπει να μπει τώρα τέλος στις αυταπάτες. Ή με τα μονοπώλια ή με το λαό, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες. Να μπουν όλοι οι εργαζόμενοι στην δράση για την υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης. Να μην υπάρξει γειτονιά σε πόλη ή σε χωριό που να μην εκφραστεί η δυσαρέσκεια, η αντίθεση του λαού μας στον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Καθημερινά τα ταξικά σωματεία η λαϊκές επιτροπές βρίσκονται στο πόδι με κινητοποιήσεις. Να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά, να μην αφήσουμε κανένα λαϊκό πρόβλημα που δεν θα παλέψουμε για την λύση του. Να μην μείνει δημόσια υπηρεσία που να μην νοιώσει την ανάσα του κινήματος που παλεύει διεκδικεί δεν κάνει πίσω. Σε αυτή την προσπάθεια γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της δεν θα αφήσουν ψέμα πάνω στο ψέμα. Ε, λοιπόν και εμείς να μην αφήσουμε πέτρα πάνω στην πέτρα!
Η επιτυχία της σημερινής απεργίας, είναι η συνέχεια ταξικής αναμέτρησης, θα δημιουργήσει καλύτερους όρους για να ανοίξει πιο πλατιά στους εργαζόμενους και στα άλλα λαϊκά στρώματα η συζήτηση για την πραγματική διέξοδο, που μπορεί να υπάρξει μόνο αν υποστεί ρήγματα, κλονιστεί και τελικά ανατραπεί ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Το ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου και ο πόλεμος ξεκίνησε. Ταυτόχρονα να μετρήσουμε βήματα στην οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία και στη συμμετοχή τους στις μαζικές διαδικασίες, με επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς. Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνουμε στους νέους. Δεν είναι αυτό το μέλλον που μας αξίζει. Η θέση των νέων είναι εδώ στους ταξικούς αγώνες, είτε είναι εργαζόμενοι, είτε άνεργοι, σπουδαστές ή φοιτητές. Έχει αποδειχθεί στην πράξη, τίποτα δεν μας χαρίζεται, τα πάντα κατακτιούνται. Όλοι μαζί εργαζόμενοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, νέοι και γυναίκες μπορούμε να τους σταματήσουμε και ταυτόχρονα να ανοίγουμε τις προϋποθέσεις για μια κοινωνία που θα λειτουργεί για την κάλυψη των αναγκών μας και όχι για τα κέρδη των πολυεθνικών.

Στέλνουμε το μήνυμα:

Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο, προετοιμαζόμαστε για κλιμάκωση μέχρι να τον αποσύρετε!!!

Δες επίσης

Ξανά στον Υφυπουργό Υποδομών κ. Ταχιάο η Κατερίνα Παπακώστα για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στον νομό

Ακόμα μία επίσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών, για τη Βουλευτή ΝΔ, κ. Παπακώστα, η οποία συναντήθηκε ...

Αφήστε μια απάντηση