Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2023
trikaladay.gr / Ελλάδα / Τσαπανίδου: Προανήγγειλε έκτακτο χαράτσι 3,5 δισ. στα υπερκέρδη των επιχειρήσεων σε τηλεοπτική εκπομπή

Τσαπανίδου: Προανήγγειλε έκτακτο χαράτσι 3,5 δισ. στα υπερκέρδη των επιχειρήσεων σε τηλεοπτική εκπομπή

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εξαπέλυσε νέα «φορολογική» βόμβα, την οποία θέλει να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Τσαπανίδου έκανε γνωστό ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει έκτακτο χαράτσι στις επιχειρήσεις, μια έκτακτη φορολόγηση 3,5 δισ.

Σε ερώτηση του Δημήτρη Οικονόμου και του Άκη Παυλόπουλου αναφορικά με τη φορολόγηση των μερισμάτων που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του, η κυρία Τσαπανίδου είπε «χθες μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας και είπε για πολύ μικρή απόδοση στον κρατικό προϋπολογισμό και δεν αξίζει να δοθεί συνέχεια στο θέμα των μερισμάτων».

Στη συνέχεια, στην ερώτηση «πού θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει τις τρεις κοινωνικές παρεμβάσεις, τις οποίες ανακοίνωσε πως θα περάσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου τις πρώτες 50 ημέρες διακυβέρνησης;», η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «με έκτακτη φορολόγηση στα υπερέσοδα επιχειρήσεων».

Τότε παρενέβη στη συζήτηση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άκης Σκέρτσος, λέγοντας «δηλαδή 3,5 δισ. ευρώ έκτακτη φορολόγηση, χαράτσι στις επιχειρήσεις», με την κυρία Τσαπανίδου να απαντά «θα φορολογήσουμε τα υπερέσοδα».

Νωρίτερα ο κ. Σκέρτσος ανέφερε πως οι παρεμβάσεις για τις οποίες μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν κόστος 3,5 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, είπε πως το κόστος μείωσης στον ΦΠΑ των τροφίμων από 13% σε 6% είναι 1,5 δισ. ευρώ, το κόστος μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα στους χαμηλότερους συντελεστές είναι 2 δισ. ευρώ. Συνολικό κόστος δύο βασικών μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι 3,5 δισ. ευρώ.

Οι διάλογοι Τσαπανίδου, Σκέρτσου και δημοσιογράφων
Άκης Παυλόπουλος: Τα λεφτά πού θα βρείτε δεν μας είπατε…
Πόπη Τσαπανίδου: Σας είπαμε ότι υπάρχει μια φορολόγηση στα υπερέσοδα.
Άκης Παυλόπουλος: Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου;
Πόπη Τσαπανίδου: Θα πραγματοποιηθεί με μια έκτακτη φορολόγηση.
Άκης Παυλόπουλος: Τα οικονομικά δεν είναι ένα ασαφές περίγραμμα.
Άκης Παυλόπουλος: Ρωτώ στην πράξη να μου πείτε. Λέτε ότι στις πρώτες 50 μέρες θα κάνετε τρεις κοινωνικές παρεμβάσεις. Πολύ ωραίο είναι αυτό. Με αντίστοιχη πράξη θα πάρετε τα λεφτά και από πού;
Πόπη Τσαπανίδου: Από τα υπερέσοδα.
Δημήτρης Οικονόμου: Έκτακτο φόρο είπατε, στα υπερέσοδα των επιχειρήσεων.
Άκης Σκέρτσος: Δηλαδή 3,5 δισ. ευρώ φορολόγηση στις επιχειρήσεις στις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. 3,5 δισ. ευρώ φόρο, χαράτσι. Αυτό ξέρετε τι σημαίνει; Φυγή επενδύσεων, φυγή επιχειρήσεων και ανεργία.
Οικονόμου: Ποιες εταιρείες θα φορολογήσετε;
Τσαπανίδου: Θέλετε να γίνω ΑΑΔΕ; Θέλετε να γίνω εφοριακός;
Η κ. Τσαπανίδου είπε, επίσης, ότι η φορολογία μερισμάτων είναι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν αποτελεί προτεραιότητα. Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

-Ποια θα είναι η φορολογία των μερισμάτων του ΣΥΡΙΖΑ;

-Θα έχει πολύ μικρή απόδοση στον προϋπολογισμό, δεν αξίζει τον κόπο να δοθεί προτεραιότητα σε αυτό

-Δηλαδή θα το αποσύρετε απ’ το πρόγραμμά σας;

-Όχι, απλώς δεν θέλουμε να μιλάμε για αυτό.

Η συζήτηση έκλεισε με τον παρουσιαστή Άκη Παυλόπουλο να σχολιάζει: «Άρα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα περάσετε τις τρεις κοινωνικές παρεμβάσεις και θα βάλετε έκτακτη φορολόγηση 3,5 δισ. στις επιχειρήσεις».

iefimerida.gr

Δες επίσης

Δολοφονία Καρολάιν: Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον Αναγνωστόπουλο -«Νόμιζε ότι θα κοροϊδεύει τους πάντες»

«Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος επιδίωξε να σκοτώσει την Καρολάιν και τη σκότωσε. Είχε άμεσο δόλο πρώτου ...