Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Βόλος: Οσμή σκανδάλου με ιατρικές γνωματεύσεις – καρμπόν για να αποφευχθεί ο εμβολιασμός

Βόλος: Οσμή σκανδάλου με ιατρικές γνωματεύσεις – καρμπόν για να αποφευχθεί ο εμβολιασμός

Συγκεκριμένα, δίνονταν ιατρικές γνωματεύσεις με σκοπό την εξαίρεση δημοσίων υπαλλήλων από τον εμβολιασμό, χωρίς να υποστούν τη βάσανο των αναστολών, εφόσον προκύψει ζήτημα υποχρεωτικότητας.

«Φάμπρικα» φέρεται να έχει στήσει ιδιώτης γιατρός από τον Βόλο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», δίνοντας πανομοιότυπες «γνωματεύσεις» για εξαίρεση από τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού σε υπαλλήλους που πληρώνονται από το Δημόσιο, προκειμένου να αποφύγουν τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ταχυδρόμος», στα χέρια του… εργοδότη, με την ευρύτερη έννοια που δίνεται στον όρο, βρίσκονται ήδη τρεις πανομοιότυπες ιατρικές γνωματεύσεις.

Οι δύο αφορούν στον ίδιο φορέα και η τρίτη σε υπηρεσία «συγγενική» με τον φορέα.

Βόλος: Τι ανέφεραν οι ιατρικές γνωματεύσεις για να αποφευχθεί ο εμβολιασμός

Ο συγκεκριμένος γιατρός φέρεται να… βεβαιώνει ότι θα πρέπει οι συγκεκριμένοι να εξαιρεθούν από τη διαδικασία του εμβολιασμού, διότι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μεταξύ των προβλημάτων που επικαλείται ο γιατρός για να τους «απαλλάξει» είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Και αυτό ενδεχομένως δεν θα κινούσε υποψία, αν η γνωμάτευση δεν ήταν «καρμπόν» για τρεις διαδοχικά ανθρώπους οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες σχεδόν κάτω από την ίδια στέγη.

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι τρεις συγκεκριμένες γνωματεύσεις θα τεθούν υπόψη του ιατρικού συλλόγου Μαγνησίας.

Μαζί θα υποβληθεί και αναφορά της αρχής που προΐσταται των τριών υπαλλήλων που αξιώνουν να μην υποστούν καμία κύρωση επειδή δεν θα εμβολιαστούν, προσκομίζοντας ύποπτες ιατρικές βεβαιώσεις.

Το κουβάρι των αποκαλύψεων όμως δεν πρόκειται να σταματήσει στον έλεγχο που θα ζητηθεί να γίνει σε επίπεδο Ιατρικού Συλλόγου.

Οι πληροφορίες λένε ότι ενδεχομένως να ελέγχεται και δεύτερο πρόσωπο στην υπόθεση. Αυτό μένει να επιβεβαιωθεί όταν ξεκινήσει ενδελεχής έλεγχος.

Δες επίσης

Τραγωδία στη Λάρισα: Έφυγε από κορωνοϊό 56χρονη φιλόλογος – Νόσησε δύο ημέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου!

Μία ακόμη ανείπωτη τραγωδία μέσα στην πανδημία λαμβάνει χώρα στη Λάρισα, με τον πρόωρο χαμό ...