Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Βόλος: Η κληρονομιά αποδείχθηκε κατάρα – Οι δικαιούχοι μπήκαν σε απρόβλεπτες περιπέτειες!

Βόλος: Η κληρονομιά αποδείχθηκε κατάρα – Οι δικαιούχοι μπήκαν σε απρόβλεπτες περιπέτειες!

Ο θάνατος του πλούσιου θείου βύθισε στο πένθος την οικογένεια που πλέον έχει άλλα βάσανα στο κεφάλι της…

Ξημέρωσαν με χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ -ακόμη και εκατομμυρίων- χωρίς να φέρουν καμία απολύτως ευθύνη και βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Βόλου στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου. Πρώτος ξάδερφος εκλιπόντος, γιος, αλλά και ανήλικη εγγονή αδελφού, τέθηκαν στο στόχαστρο της εφορίας μετά τη δήλωση στο Μητρώο και περάστηκαν σε λίστες μεγάλων οφειλετών εν μία νυκτί το 2015. Οι πλησιέστεροι συγγενείς αποποιήθηκαν την κληρονομιά και η έρευνα της Δ.Ο.Υ. προχώρησε σε επόμενο στάδιο. Οπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, ο έλεγχος συνεχίστηκε με τους αμέσως επόμενους δικαιούχους, φτάνοντας και στην τρίτη τάξη με ανήλικη εγγονή ανιψιού. Η ειδοποίηση της Εφορίας δεν άργησε να σταλεί και να καταστούν και οι ίδιοι και τυπικά συνυπόχρεοι στους φόρους. Τώρα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν γνώριζαν για την «κληρονομιά», ώστε να ανακόψουν τη λήψη μέτρων που παίρνει η Εφορία Βόλου. Να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία στο Διοικητικό Δικαστήριο που να βεβαιώνουν για την άγνοια που είχαν.
Οι περιπτώσεις

Εγγονή αδελφού θανόντος βρέθηκε με οφειλή 1.675.000 εκατ. ευρώ. Μάλιστα είναι ανήλικη και εκπροσωπείται στο δικαστήριο από τους γονείς της. Οι αποποιήσεις κληρονομιάς αφορούν και τα ανήλικα τέκνα και γι’ αυτό μετά το θάνατο πρέπει να υποβάλλονται στο Ειρηνοδικείο Βόλου και για τα παιδιά. Σε άλλη περίπτωση, παιδιά ανιψιού αδερφού του νεκρού αντιμετωπίζουν χρέη ύψους 1.179.000 ευρώ έως και 2.358.000 ευρώ. Ηταν οι επόμενοι πλησιέστεροι κληρονόμοι και η έρευνα τους στοχοποίησε. Ρεκόρ οφειλών φαίνεται να κληρονόμησε πρώτος ξάδερφος θανόντα. Ο άνθρωπος οφείλει στην Εφορία 4.301.000 ευρώ για εκκρεμότητες για τις οποίες δεν έφερε καμία ευθύνη, όπως υποστηρίζει, ενώ γιος εκλιπόντος παρότι βυθίζεται σε βαρύ πένθος έχει να σκέφτεται και φόρους ύψους 1.141.000 ευρώ.

Οι κληρονόμοι θα πρέπει να αποδείξουν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο με ακράδαντα στοιχεία ότι δεν είχαν επαφές με τον θανόντα, ούτε και με τους υπόλοιπους συγγενείς της οικογένειάς του. Οι κληρονομιές αφορούν σε πραγματικά χρέη που δεσμεύουν το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον του θανόντος μέχρι να αποπληρωθούν εκτός αν γίνει εγκαίρως η αποποίησή τους. Δυστυχώς όμως για τους ίδιους, η απόδειξη του χρόνου που έλαβε κανείς γνώση της κληρονομιάς, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μία διαδικασία, η οποία μπορεί να τεκμηριωθεί δύσκολα και γι’ αυτό θα πρέπει να επιδεικνύεται η δέουσα προσοχή για εμπρόθεσμη αποποίηση…

taxydromos.gr

Δες επίσης

Λαρισαία θύμα «ρομαντικής απάτης» από «Αμερικανό γιατρό» στην εμπόλεμη ζώνη

Ειδικευμένος στις… απάτες αποδείχθηκε τελικά ο «Αμερικανός δόκτωρ», αφού κατάφερε να αποσπάσει περί τις 10.000 ...

Αφήστε μια απάντηση