Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Βελεστίνο: Πέθανε ο θρυλικός «ξενύχτης» Τάσος Παπανικολάου

Βελεστίνο: Πέθανε ο θρυλικός «ξενύχτης» Τάσος Παπανικολάου

Θλίψη στο Βελεστίνο για τον θάνατο του 75χρονου, που ήταν γνωστός στην τοπικής κοινωνία ως ξενύχτης. Λόγια παρηγοριάς για τη γυναίκα του, δεν υπάρχουν αυτές τις δύσκολες ώρες…

Ο Τάσος Παπανικολάου γεννήθηκε στην Εύβοια, όμως έγινε γνωστός στο Βελεστίνο που παντρεύτηκε και δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά. Η ταβέρνα και το ουζερί που άνοιξε, κέρδισαν με το καλημέρα το στοίχημα και έγιναν στέκια. Μια ολόκληρη περιοχή έσπευδε για να απολαύσει το ποιοτικό φαγητό που σέρβιρε και να τα πει μαζί του. Η αντίστροφη μέτρηση της ζωής του, ξεκίνησε πριν από 15 μέρες, όταν υπέστη εγκεφαλικό. Οι γιατροί στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε έκαναν τα πάντα να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Συγκίνηση προκαλεί στο Βελεστίνο ο θάνατος του Τάσου Παπανικολάου, σε ηλικία 75 χρόνων. Ο εκλιπών ήταν γνωστός στην περιοχή με το όνομα «ξενύχτης». Υπήρξε ο μποέμ της περιοχής. Ένας άνθρωπος έξω καρδιά, με πολλούς φίλους, που αγαπούσε το γλέντι και τη διασκέδαση.

Μολονότι καταγόταν από την Εύβοια, παντρεύτηκε στην περιοχή και στέριωσε στο Βελεστίνο. Ανοιξε ταβέρνα στον κεντρικό πεζόδρομο του Βελεστίνου με την επωνυμία «Ο ξενύχτης». Το πρωί λειτουργούσε και ως καφενείο, ενώ το βράδυ υποδεχόταν όλη την πελατεία της περιοχής.

Αργότερα άνοιξε και το ουζερί «Πλάτανος» στην περιοχή του Αγίου Μηνά στο Βελεστίνο, που κατάφερε να γίνει το στέκι για πολλούς της περιοχής. Το συγκεκριμένο ουζερί είχε αφήσει εποχή με τα γλέντια του. Ολοι οι θαμώνες γίνονταν μία παρέα και η διασκέδαση κρατούσε μέχρι το πρωί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου, πριν από 15 ημέρες ο Τάσος Παπανικολάου υπέστη εγκεφαλικό. Η κατάσταση της υγείας του ήταν εξαρχής κρίσιμη. Αφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του. Ο εκλιπών άφησε πίσω του σύζυγο, παιδιά κι εγγόνια.

Δες επίσης

Με χειροπέδες δύο μαθητές στη Λάρισα μαζί με τους γονείς τους για το άγριο ξύλο με άλλους μαθητές έξω από σχολείο – Επιτέθηκαν με τέιζερ (φωτο)

Σε συλλήψεις δύο ανήλικων για την ακρίβεια, 15χρονων μαθητών προχώρησε χθες Τετάρτη η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας ...