Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Βάνδαλοι επιτέθηκαν σε δύο εκκλησίες

Βάνδαλοι επιτέθηκαν σε δύο εκκλησίες

Μπαράζ επιθέσεων σε εκκλησίες της Αθήνας φοβάται η αστυνομία μετά τους βανδαλισμούς σε δύο ναούς στο κέντρο της πόλης, τα ξημερώματα σήμερα.

Μετά την έφοδο στη Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης, την επίθεση με γκαζάκια σε εκκλησία στην Κρήτη και την αναγραφή συνθημάτων στο εκκλησάκι στο Αλσος της Ν. Φιλαδέλφειας, τα ξημερώματα αντιεξουσιαστές εκτοξευσαν μπουκάλια με χρώμα κατά του ιερού ναού του Αγίου Βασιλείου στα Εξάρχεια. Οι ζημιές αποκαταστάθηκαν από τους υπεύθυνους του ναού, το πρωί.
Λίγη ώρα μετά την πρώτη επίθεση, αντιεξουσιαστές έσπασαν τα τζάμια στην είσοδο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής στην οδό Ακαδημίας και πέταξαν μπογιές στους τοίχους. Και σ΄αυτή την περίπτωση τα τζάμια αντικαταστάθηκαν μέσα σε λίγες ώρες και βάφτηκαν άμεσα οι τοίχοι.
Για καμία από τις δύο επιθέσεις δεν έγιναν προσαγωγές. Η Αστυνομία φοβάται νέες επιθέσεις σε εκκλησίες, ιδιαίτερα μετά την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Σημειώνεται ότι η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης είχε γίνει ξανά στόχος αντιεξουσιαστών τον Φεβρουάριο του 2016.

protothema.gr

Δες επίσης

Μητσοτάκης για Τέμπη: Η αλήθεια δεν αργεί – Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν

Έναν χρόνο από την τραγωδία των Τεμπών, οι πληγές από τον χαμό των θυμάτων της ...

Αφήστε μια απάντηση