Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Τυρόπιτα «περέκ»: Η ποντιακή πίτα με 3 μόνο υλικά είναι η πιο υγιεινή επιλογή για σνακ!

Τυρόπιτα «περέκ»: Η ποντιακή πίτα με 3 μόνο υλικά είναι η πιο υγιεινή επιλογή για σνακ!

Θέλετε να κάνετε μία διαφορετική τυρόπιτα από τις συνηθισμένες; Τότε, θα πρέπει να δοκιμάσετε να φτιάξετε την τυρόπιτα περέκ. Η γεύση της είναι βέβαιο πως θα σας συναρπάσει τόσο εσάς, όσο και τα υπόλοιπα άτομα που θα τη δοκιμάσουν.

Υλικά

  • 8 φύλλα περέκ
  • 200 γραμμάρια μαλακιά φέτα σε κομματάκια
  • 100 γραμμάρια μυζήθρα
  • 200 γραμμάρια βούτυρο light ή ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Bρέχουμε την επιφάνεια των φύλλων και από τις δύο πλευρές και συνεχίζουμε, ζεσταίνοντας λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο στο τηγάνι.
  • Μόλις ζεσταθεί βάζουμε το πρώτο φύλο και λίγο βούτυρο από πάνω (σ.σ. να πάει παντού) ή ελαιόλαδο.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο, το τρίτο, μέχρι και το προτελευταίο φύλλο.
  • Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από κάτω.
  • Τότε, γυρίζουμε τα φύλλα (σ.σ. όπως ακριβώς και στην ομελέτα) από την άλλη πλευρά -μπορείτε και με τη βοήθεια ενός πιάτου.
  • Μόλις γυρίσουμε τα φύλλα, τα ανοίγουμε στη μέση και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια το τυράκι, βούτυρο και ξανασκεπάζουμε.
  • Βάζουμε το τελευταίο φύλο και βουτυρώνουμε.
  • Μόλις πάρει χρώμα από κάτω, ξαναγυρίζουμε όλη την πίτα.
  • Μόλις την βγάλουμε, την αφήνουμε για λίγο στο τραπέζι (όσο προλαβαίνουμε) και σερβίρουμε.
  • Αυτό ήταν! Η τυρόπιτά μας είναι έτοιμη για κατανάλωση. Καλή όρεξη!

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Κοτόπουλο Κοκκινιστό με Λαχανικά: Γεύση Ελλάδας σε ένα πιάτο!

Υλικά ελαιόλαδο 2 μπουτάκια κοτόπουλου (τεμαχισμένα) 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1/2 πράσινη ...