Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Τριήμερο Ορθόδοξο Συμπόσιο στην Καλαμπάκα με την παρουσία Ρώσων αξιωματούχων

Τριήμερο Ορθόδοξο Συμπόσιο στην Καλαμπάκα με την παρουσία Ρώσων αξιωματούχων

Στο πλαίσιο του έτους Πολιτισμού Ελλάδος – Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί τριήμερο συμπόσιο στην Καλαμπάκα στις 24- 27 Αυγούστου, παρουσία Ρώσων κυβερνητικών αξιωματούχων , Τραπεζιτών και κοινωνικών παραγόντων

Σάρκα και οστά λαμβάνει τελικά η προσπάθεια του Δήμου Καλαμπάκας , στο πλαίσιο του έτους Πολιτισμού Ελλάδος – Ρωσίας , να αξιοποιήσει το ενδιαφέρον που προέρχεται από την Ομόδοξη Ρωσία για συνεργασία στο θέμα του Θρησκευτικού – προκυνηματικού Τουρισμού φυσικά με προμετωπίδα την αγία και σεπτή λιθόπολη των Μετεώρων .

Όλα ως γνωστόν ξεκίνησαν από την επίσκεψη του Ρώσου πρέσβη στην Καλαμπάκα ο οποίος επισκέφθηκε τη δημαρχείο και είχε συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο όπου έπεσαν οι πρώτες ιδέες και προτάσεις για συνεργασία στη βάση του Θρησκευτικού τουρισμού καθώς το ενδιαφέρον των Ρώσων για προσκύνημα στα Άγια Μετέωρα είναι ιδιαίτερα μεγάλο . Αυτή η επαφή φαίνεται να αποτέλεσε τη βάση ώστε να προχωρήσουν κάποιες κοινές πρωτοβουλίες σε επίπεδο δήμου και Ρώσων . Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος από Ρώσικης πλευράς είναι και η πρόσκληση που δέχθηκε ο Δήμαρχος να παραστεί στις εκδηλώσεις που οργάνωσε η Ρώσικη πρεσβεία στην Αθήνα στις οποίες παρέστη και ο δήμαρχος Χρ. Σινάνης .

Το περιεχόμενο οι σκοποί και οι στόχοι του συμποσίου

Σύμφωνα με την πρόσκληση που αναφέρονται τα εξής : «Με αφορμή την εκδήλωση που συνδιοργανώνει ο φορέας μας (Greek-Russian club), με τον Δήμο Καλαμπάκας, στο πλαίσιο του έτους Πολιτισμού Ελλάδας – Ρωσίας, και στην οποία θα μετάσχουν οικονομικοί παράγοντες, κοινωνικοί – τοπικοί φορείς και αξιωματούχοι της ρωσικής κυβέρνησης, σας απευθύνουμε επισήμως πρόσκληση για τη συμμετοχή και παρουσία σας στην εν λόγω εκδήλωση. Πρόκειται για ένα τριήμερο συμπόσιο (24 – 27 Αυγούστου) με στρογγυλά τραπέζια, όπου θα πραγματοποιηθεί χρήσιμη ανταλλαγή προτάσεων εκατέρωθεν των αντιπροσωπειών, σε θέματα πολιτιστικού, θρησκευτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος. Θεωρούμε ότι η παρουσία σας στην ως άνω εκδήλωση θα προσδώσει περαιτέρω ειδικό βάρος και θα αποβεί επωφελής και για τις δύο πλευρές. Είμαστε βέβαιοι ότι στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, η εμβάθυνση των σχέσεων μετά της πολυεπίπεδης συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας, θα αποτελέσει μια διαφορετική πρόταση και προσέγγιση στο οικονομικό – κοινωνικό γίγνεσθαι.

Ενημερωτικά σας αναφέρουμε ότι ο φορέας μας, ο οποίος εκπροσωπείται από τους υπογράφοντες και δραστηριοποιείται σε Ελλάδα, Ρωσία και Σερβία, έχει ως στόχευση την προώθηση και σύσφιξη περαιτέρω των παραδοσιακά φιλικών και αδερφικών σχέσεων των ομόδοξων λαών Ρωσίας και Ελλάδας. Ουσιαστικά, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η υλοποίηση ορισμένων εκ των πρόσφατα συμφωνηθέντων σε επίπεδο κορυφής μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Ρώσου προέδρου κατά την επίσκεψη του κ. Πούτιν στην χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό, όπου είναι δυνατό, ο φορέας τον οποίο εκπροσωπούμε, συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις για την ευόδωση του γενικού προαναφερθέντος στόχου. Με αφορμή λοιπόν τα παραπάνω αλλά και το αφιερωματικό έτος Ελλάδας – Ρωσίας, ο φορέας μας συμβάλλει ενεργά: α) στη συνδιοργάνωση σειρά εκδηλώσεων θρησκευτικού, κοινωνικού, πολιτιστικού και οικονομικού περιεχομένου ανά τους δήμους της Ελλάδας, παρουσία βεβαίως και αξιωματούχων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σε πολύ υψηλό βαθμό, β) στην προώθηση διαδικασίας αδελφοποίησης (πολυεπίπεδης συνεργασίας) Δήμων της Έλλάδας με αντίστοιχους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γ) στην προώθηση της διαδικασίας αδελφοποίησης Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων…» .

Μεγάλο ενδιαφέρον για Ρώσικες επιχειρηματικές δράσεις

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του συμποσίου αναμένεται να εκδηλωθούν συγκεκριμένα οικονομικά πλάνα από Ρώσους επιχειρηματίες , Ρώσικες Τράπεζες στο επίπεδο του τουρισμού συνδέοντας εμβληματικούς τόπους στην Ελλάδα , όπως τα Μετέωρα , την Αθήνα , την Ολυμπία κ.λ.π, ώστε να υπάρχει συνεχής ροή Ρώσων τουριστών στην χώρα μας . Στο πλαίσιο αυτό ακούγεται και ενδιαφέρον για την αγορά γνωστής αλυσίδας που δραστηριοποιείται στον τομέα των ξενοδοχείων η οποία έχει παρουσία και στην περιοχή μας . Όλα αυτά , αν και στον βαθμό που θα υλοποιηθούν θα έχουν ως επίκεντρο την περιοχή μας λόγω των Μετεώρων .

Επιστέγασμα όλου αυτού του πλάνου , εφόσον προχωρήσει , όπως προκύπτει από πληροφορίες μας , θα είναι η επίσκεψη στα Μετέωρα του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς βεβαίως να προσδιορίζεται και ο ακριβής χρόνος πραγματοποίησής της .

Υπεύθυνοι της όλης οργάνωσης του Φόρουμ είναι οι:

1) Кузнецову Дмитрию Анатольевичу – Πρόεδρος RSDK

2) Δημήτριος Σιώκης – Πρέσβης NAST RUSSIA και Συνταγματάρχης RUSSIA «CKBRиЗ»

3) Απόστολος Ρόσσιος – Δημοσιογράφος

Τώρα , από την πλευρά του ο Δήμος Καλαμπάκας ετοιμάζεται και αυτός για το τριήμερο συμπόσιο διαμορφώνοντας το πλαίσιο συνεργασίας πάνω στο οποίο θα στηριχθούν οι πρωτοβουλίες και επιχειρηματικές δράσεις που θα προκύψουν . Ωστόσο είναι άγνωστο το ακριβές περιεχόμενό τους δεδομένου ότι για το εν λόγω συμπόσιο δεν υπάρχει, ακόμα τουλάχιστον , καμία επίσημη ανακοίνωση , κάτι που προκαλεί εντύπωση .

stagonnews.gr

Δες επίσης

Το πρόγραμμα της αυριανής (21/5) επίσκεψης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη στην Π.Ε Τρικάλων

Την Τρίτη 21 Μαΐου, σε συνέχεια της εκδήλωσης της παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα, ...

Αφήστε μια απάντηση