Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Τριήμερο αγωνιστικού τάβλι στην Καρδίτσα

Τριήμερο αγωνιστικού τάβλι στην Καρδίτσα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες αγωνιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Όμιλος Καρδίτσας ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΑΒΛΙ και που πραγματοποιήθηκαν στις 25, 26 και 27 Μαρτίου στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ. Το 1ο Ανοικτό Ατομικό Πρωτάθλημα Αγωνιστικού Τάβλι (Backgammon) Ελλάδας συγκέντρωσε στην Καρδίτσα αρκετούς από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες, με διεθνή αναγνώριση και καταξιωση. Επίσης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το 1ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Αγωνιστικού Τάβλι (Backgammon), με την συμμετοχή των σωματείων που καλλιεργούν το άθλημα.

Στην τελετή έναρξης των εκδηλώσεων παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος και ο Δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος οι οποίοι συνεχάρησαν τους διοργανωτές για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν για την προβολή και την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή μας μέσω των πανελλαδικών διοργανώσεων για την προώθηση και ανάδειξη του backgammon. Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομιοσπονδίας Backgammon, Νικ. Δίκαρος, στον χαιρετισμό του τόνισε ιδιαίτερα την σημασία της συνεργασίας μεταξύ των σωματείων που καλλιεργούν το άθλημα. Επίσης χαιρέτησαν τις εκδηλώσεις εκπρόσωποι σωματείων, οι συντάκτες του περιοδικού του Ομίλου μας «Βίδος, ο τρίτος κύβος» και αθλητές που τιμούν τα χρώματα της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο. Την τελετή έναρξης, καθώς και την τριήμερη αγωνιστική διαδικασία, παρακολούθησε πλήθος φίλων του παιχνιδιού και του Ομίλου.
Στο 1ο Ανοικτό Ατομικό Πρωτάθλημα Αγωνιστικού Τάβλι (Backgammon) Ελλάδας το οποίο πραγματοποιήθηκε τις 25 και 26 Μαρτίου και μετά από πολύωρη και επίπονη αγωνιστική διαδικασία, νικητής και Πρωταθλητής Ελλάδας ανακηρύχθηκε ο Θανάσης Σταρίδας από τα Τρίκαλα, μέλος και αθλητής του Ομίλου μας, έχοντας ολοκληρώσει αήττητος τους αγώνες.
Την δεύτερη θέση κατέκτησε, μετά από αγώνες κατάταξης, ο Σοφαδίτης Χρήστος Δάλλας, επίσης μέλος και αθλητης του Ομίλου μας. Στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν οι Στ. Τσολάκος, Χρ. Γρούτσος, Θαν. Κάτσιος, Νικ. Δίκαρος, Απ. Αμπράζης και, Κρ. Παπαλίτσας. Βραβεύθηκαν επίσης η Βιβή Σκριμπώνη (Σ.Α.Τ.Ο.Καρδίτσας) ως πρώτη γυναίκα του τουρνουά, ο νεαρός Παν. Σκορδάς (Ο.Α.Μ.Λάρισας) ως πρώτος έφηβος και οι, παλαίμαχοι του αθλήματος μεν ακμαιότατοι και εμπειρότατοι δε, Αδάμος Φερφυρής και Νικος Αντωνάκης, μέλη και αθλητές επίσης του Ομίλου μας.
Την τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων (27 Μαρτίου) πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το 1ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Αγωνιστικού Τάβλι (Backgammon), με το οποίο έπεσε και η αυλαία της διοργάνωσης.
Πρωταθλήτρια Ελλάδας ανακηρύχθηκε η Β ομάδα του Σ.Α.Τ.Ο.Καρδίτσας η οποία ολοκλήρωσε αήττητη τους αγώνες και απαρτίζονταν από τους Νικ. Αντωνάκη (3 νίκες), Κρ. Παπαλίτσα (2), Ηλ. Ελευθερίου (2), Θαν. Παππά (2), Βαγγ. Γιαννή (1) και Ευάγ. Λωρίδα (1). Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Α ομάδα του Σ.Α.Τ.Ο.Καρδίτσας με τους Χρ. Γρούτσο, Βιβή Σκριμπώνη, Θαν. Σταρίδα, Ηρ. Τσιαμαντά, Νικ. Βαγενά και Χρ. Νταλανίκα. Ακολούθησαν στην βαθμολογία η Β ομάδα του Ο.Α.Μ. Λάρισας και η Α ομάδα του ιδίου σωματείου. Αξίζει να σημειωθεί το ήθος, η άψογη συμπεριφορά και το αθλητικό πνεύμα το οποίο επέδειξαν τα μέλη-αθλητές του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Λάρισας που μόλις φέτος, με την προτροπή και την συνδρομή μας, δημιούργησαν τμήμα Αγωνιστικού Τάβλι και ήδη δείχνουν ότι θα αποτελέσουν ισχυρό συναγωνιστή στην προσπάθεια για την προβολή, προώθηση και ανάδειξη του Αγωνιστικού Τάβλι στην Ελλάδα.

Η όλη διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και του Δήμου Καρδίτσας και την Χορηγία Επικοινωνίας της ΕΡΤ.
Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων κληρώθηκαν και μοιράστηκαν στους παρευρισκόμενους προϊόντα των χορηγών του Ομίλου, ΔΙΟΝΥΣΟΣ Α.Σ. και DAMAVANT.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την διεύθυνση του ξενοδοχείου ΚΙΕΡΙΟΝ για την άψογη εξυπηρέτηση και την διάθεση των χώρων και οπτικοακουστικών μέσων για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης.
Επίσης ευχαριστούμε τις επιχειρήσεις – χορηγούς, Bistrot ΑΡΝΗ, βιβλιοχαρτοπωλείο ΖΑΧΟΣ, Κουρνελάκη Ευαγγελία, K.A.P.D ENERGY, my pharmacy – Ντίνα Κεφαλά, COMPULAND, VRODOS Travel, Ασφάλειες Κολτσίδας, SHELTER – έτοιμα ενδύματα, εστιατόριο ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ, Τυροπιτάδικο ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ και την Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, για την πολύτιμη συνδρομή τους στην έκδοση του περιοδικού του Ομίλου μας «Βίδος, ο τρίτος κύβος».

Δες επίσης

Λαρισαίος κυκλοφορούσε γυμνός σε αγροτικό δρόμο στον Τύρναβο – Τον οδήγησε σπίτι του στη Λάρισα η αστυνομία

Μία παράξενη υπόθεση με έναν 45χρονο ο οποίος εντοπίστηκε να κυκλοφορεί γυμνός τις πρώτες πρωινές ...

Αφήστε μια απάντηση