Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022
trikaladay.gr / Άρθρα / Το Σωματείο Ψυκτικών Τρικάλων αλληλέγγυο στους πρόσφυγες

Το Σωματείο Ψυκτικών Τρικάλων αλληλέγγυο στους πρόσφυγες

Αυτή τη στιγμή , σε όλη τη χώρα βρίσκονται διάσπαρτοι και εγκλωβισμένοι χιλιάδες πρόσφυγες από τις εμπόλεμες περιοχές, κυρίως Σύριοι, εξαιτίας της απάνθρωπης απόφασης πολλών ευρωπαϊκών κρατών να μη φιλοξενήσουν πρόσφυγες στο έδαφός τους. Να σημειωθεί ότι τον πόλεμο και τους βομβαρδισμούς στις χώρες αυτές τον πραγματοποιούν το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, η Ρωσία και η Τουρκία για τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Αυτοί που δημιούργησαν το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων, που ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους, τώρα το επικαλούνται για να ενισχύσουν τη στρατιωτική παρουσία τους στην περιοχή.
Είναι οι ίδιοι, που μαζί βέβαια με το ντόπιο κεφάλαιο, ευθύνονται για την καπιταλιστική οικονομική κρίση, για τα προβλήματα που αυτή η κρίση προκάλεσε στο μεγαλύτερο μέρος των μικρών αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και εμπόρων, για την αναδουλειά, τα λουκέτα, την ανασφάλεια, την καταστροφική φορολογία για να σωθούν και να αυγατίσουν τα δικά τους κέρδη.
Στο νομό μας έχουν βρεθεί εκατοντάδες εγκλωβισμένοι, στην πλειοψηφία τους παιδάκια και γυναίκες. Παγωμένοι, πεινασμένοι, άρρωστοι.
Η κυβέρνηση φέρει τεράστια ευθύνη , γιατί έχει αποδεχτεί τις συμφωνίες και πολιτικές της ΕΕ που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στη χώρα μας , οι οποίοι ουσιαστικά θέλουν να κατευθυνθούν άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Με τη στάση της τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση διασπείρει το πρόβλημα σε πολλές περιοχές της χώρας.
Το σωματείο μας εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους πρόσφυγες και καλεί τα μέλη του και όλους τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους να εκφράσουν με κάθε τρόπο, υλικά και ηθικά την συμπαράσταση τους.

Δες επίσης

Βρεφική αμνησία: Γιατί δεν θυμόμαστε την γέννησή μας

Γιατί δεν μπορούμε να θυμηθούμε την γέννησή μας; Ποιες είναι οι επικρατούσες θεωρίες σύμφωνα με ...

Αφήστε μια απάντηση