Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2025
trikaladay.gr / Διατροφή / Το Μυστικό για Τέλεια Κουλούρια Θεσσαλονίκης!!

Το Μυστικό για Τέλεια Κουλούρια Θεσσαλονίκης!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για τη ζύμη
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (3 κούπες και 1/4)
  • 300 γρ. χλιαρό νερό (1 κούπα και 1/4)
  • 9 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το μελόνερο
  • 200 γρ. νερό (3/4 της κούπας)
  • 1 κ.σ. μέλι
Για το πασπάλισμα
  • Σουσάμι καβουρδισμένο (2 κούπες)
  • Εκτέλεση
  • Καλή σας επιτυχία!
    1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
    2. Μέσα στο αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι, ανακατεύουμε και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
    3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο ζυμώνουμε ελαφρώς, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
    4. Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το σουσάμι και το ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καβουρδιστεί.
    5. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
    6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια των 100 γρ. και τα πλάθουμε σε μικρά μπαστουνάκια.
    7. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε διάμετρο 40 εκ. κλείνουμε σε κουλούρα και ενώνουμε πολύ καλά τις άκρες.
    8. Βουτάμε στο μελόνερο, έπειτα στο καβουρδισμένο σουσάμι και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
    9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 c για 15 με 20 λεπτά.

Δες επίσης

Οι πιο διαφορετικοί Νηστίσιμοι Λαχανοντολμάδες Φούρνου

Οι πιο διαφορετικοί Νηστίσιμοι Λαχανοντολμάδες Φούρνου  Η συνταγή τα σπάει!! Σήμερα φτιάχνω μια διαφορετική εκδοχή λαχανοντολμά, ...