Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Το μήνυμα της ειρήνης έστειλαν οι Τρικαλινοί

Το μήνυμα της ειρήνης έστειλαν οι Τρικαλινοί

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η πορεία ειρήνης των Τρικαλινών.
Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Τρικάλων διοργάνωσε για μια ακόμη χρονιά την πορεία ειρήνης που φέτος ξεκίνησε από την Πηγή και κατάληξε στην πλατεία Ρ. Φεραίου.
Πριν την εκκίνηση της πορείας έλαβε χώρα στην πλατεία της Πηγής με την εμφάνιση χορευτικών τμημάτων.
Στην πλατεία Ρ. Φεραίου όπου κατέληξαν οι Τρικαλινοί πραγματοποιήθηκε ομιλία από την αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Βαρβάρα Καλαμποκίνη

Αναλυτικά η ομιλία: Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες Η Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) δίνει το παρόν στην αντιιμπεριαλιστική-φιλειρηνική πάλη στον τόπο μας, για πάνω από 60 χρόνια και στηρίζει διεθνώς τη δράση του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ ( ΠΣΕ ).Ξεχωριστό γεγονός αποτελεί η συνεδρίαση στις 27-28 του Μάη στην Αθήνα μετά από 12 χρόνια ξανά της Γραμματείας του ΠΣΕ, με βασική ατζέντα την προετοιμασία του επόμενου Συνεδρίου του τον Νοέμβρη του 2016 στην Βραζιλία. Η παρουσία της συλλογικής ηγεσίας του ΠΣΕ στην Ελλάδα μας γεμίζει ευθύνες και μας δίνει ταυτόχρονα ευκαιρία να παρουσιάσουμε την κατάσταση στη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή, δεμένα με τις θέσεις και την δράση μας.

Απαιτείται η ολόπλευρη στήριξη όλων των αγωνιστών και των αγωνιστριών για την επιτυχία της συνόδου του ΠΣΕ και της διεθνιστικής εκδήλωσης αλληλεγγύης το Σάββατο 28 του Μάη στην Αττική, προς τιμή του Συνεδρίου του ΠΣΕ.

Η Μαραθώνια πορεία και οι πορείες των επιτροπών ειρήνης της ΕΕΔΥΕ σήμερα, όπως και οι άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που εξελίσσονται αυτό το διάστημα στη χώρα μας, σε χώρες της ΕΕ και την ευρύτερη περιοχή δείχνουν το δρόμο που πρέπει κάθε αγωνιστής, κάθε άνθρωπος καλής θέλησης να ακολουθήσει, ενάντια στο φασισμό, τη φτώχεια και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, ενάντια στη ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ενάντια στην αντιλαϊκή στρατηγική του κεφαλαίου και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τιμάμε τους χιλιάδες αγωνιστές που βαδίζουν και φέτος στα βήματα του Γρ.Λαμπράκη. Τιμάμε και συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους ηρωικούς αγώνες του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος ειρήνης της χώρας μας αναδεικνύοντας το σύγχρονο περιεχόμενο των αντιιμπεριαλιστικών στόχων πάλης. Είμαστε σε εγρήγορση και επαγρύπνηση απέναντι στα σχέδια της ελληνικής εμπλοκής και τους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.

Δίνουμε αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει την πολιτική των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζει το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε μαζί με τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, καταργώντας τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, επιβάλλοντας αβάστακτα φορολογικά βάρη, επεκτείνοντας δραματικά την Ανεργία και τη Φτώχεια, υπονομεύοντας το μέλλον της νεολαίας των λαϊκών οικογενειών.

Αντιπαλεύουμε την πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στις επεμβάσειςκαι τους πολέμους. Στο όνομα της “Γεωστρατηγικής Αναβάθμισης” της χώρας, για λογαριασμό των συμφερόντων των μεγάλων οικονομικών ομίλων, εκθέτουν σε θανάσιμους κινδύνους το λαό μας.

Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο που χρησιμοποιείται στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία στην περιοχή και αποθρασύνει την επιθετικότητα του Τουρκικού κράτους. Καθημερινά αποδεικνύεται ότι η ενσωμάτωση της Ελλάδας στη ΝΑΤΟική λυκοσυμμαχία και την Ε.Ε. βάζει σε νέες περιπέτειες το λαό μας, πληθαίνουν οι τουρκικές παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και τα θαλάσσια σύνορα, παραβιάζονται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Καταδικάζουμε την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που διατηρεί τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία στην Ελλάδα, διαθέτει τη Βάση της Σούδας και άλλες στρατιωτικές βάσεις ως ορμητήρια των ιμπεριαλιστικών πολέμων στη Συρία και στη Λιβύη, των εγκληματικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή.

Αποκαλύπτουμε τα προσχήματα που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε., η κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου για την παραπέρα εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Η δολοφονική δράση του Ισλαμικού Κράτους ( ISIS ) που είναι γέννημα των ιμπεριαλιστών, οι βομβιστικές και άλλες ενέργειες είναι μέρος των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων κατά των λαών.

Καταγγέλλουμε την επικίνδυνη Συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, τον στρατιωτικό μηχανισμό του FRONTEX, το φακέλωμα της SENGEN, το συνολικό οπλοστάσιο της καταστολής που χρησιμοποιεί η Ε.Ε. και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά των προσφύγων, υπονομεύοντας τη Συνθήκη της Γενεύης, το δικαίωμα στο Άσυλο, εμποδίζοντάς τους να φτάσουν στις χώρες προορισμού. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ο εγκλωβισμός χιλιάδων μεταναστών-προσφύγων στη χώρα μας και οι δραματικές συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα κράτησης.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες με την οργάνωση παντού της συγκέντρωσης υλικής βοήθειας και προώθησής της προς τους έχοντες ανάγκη, μακριά από τα “δόντια” των ΜΚΟ και διάφορων άλλων αυτόκλητων “προστατών” των ξεριζωμένων.
Οι πρόσφυγες-μετανάστες που φεύγουν από τις χώρες τους λόγω πολέμου ή για μια καλύτερη ζωή βρίσκονται αντιμέτωποι με την ευρωπαϊκή πολιτική καταστολής του κλεισίματος των συνόρων, προβλήματα για τα οποία έχουν βαρύτατες ευθύνες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου. Η υποκρισία και τα δάκρυα που χύνουν για τις ζωές που χάνονται καθημερινά δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια, ότι το προσφυγικό δεν είναι ζήτημα καλύτερης διαπραγμάτευσης και διαχείρισης αλλά η πραγματική αιτία είναι το κυνήγι του κέρδους των καπιταλιστών, το ξαναμοίρασμα των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων ενέργειας ανάμεσα στα μονοπώλια.

Ζητάμε άμεσα μέτρα ανακούφισης των προσφύγων.

Ανθρώπινα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας-ασφαλή μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους.

Ακύρωση της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας.

Κατάργηση της Συνθήκης του Δουβλίνου και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της Ε.Ε.

Καταδικάζουμε τη φασιστική, εγκληματική οργάνωση “Χρυσή Αυγή” και τα άλλα φασιστικά εκτρώματα, ισχυροποιούμε το μέτωπο ενάντια στο Ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Η ΕΕΔΥΕ εντείνει την αντιιμπεριαλιστική-φιλειρηνική της δράση, έχει τη δική της συμβολή στην πάλη για την αντίσταση του λαού, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής, παλεύει δίπλα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα. Η πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και την εξάλειψη των αιτιών που τους προκαλούν συνδέεται με την πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά, για τα εργατικά , λαϊκά δικαιώματα, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τα καταφέρουμε να σηκωθεί πιο ψηλά από ακόμα περισσότερα χέρια η δική μας σημαία, η σημαία του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα. Καμία υποχώρηση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια,καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, έξω το ΝΑΤΟ από το ΑΙΓΑΙΟ, να κλείσουν τώρα οι ευρωατλαντικές βάσεις, αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-Ε.Ε. με το λαό νοικοκύρη στον τόπο μας.

Δες επίσης

Ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών γιατρών

ΣΥΝ.ΕΡΓ.ΑΣΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΩΝ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ...

Αφήστε μια απάντηση