Κυριακή, 21 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Το γλέντησαν οι Πόντιοι και Μικρασιάτες του Ν. Τρικάλων
METADATA-START

Το γλέντησαν οι Πόντιοι και Μικρασιάτες του Ν. Τρικάλων

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός της «Ευξείνου Λέσχης Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων», με έντονο άρωμα Ανατολής. Η βραδιά φέτος ήταν αφιερωμένη στη Μικρά Ασία και καλεσμένη του συλλόγου ύστερα από απαίτηση πολλών μελών ήταν η ερμηνεύτρια Ντιλέκ Κοτς, η οποία στην αρχή του προγράμματός της ευχαρίστησε το σύλλογο για την πρόσκληση και τον συνεχάρει για το έργο του. Καθ’όλη τη διάρκεια της βραδιάς το κέφι ήταν αμείωτο με μικρασιάτικους χορούς και τραγούδια, τα οποία με τη βελούδινη φωνή της η Ντιλέκ Κοτς απέδωσε στην αυθεντική τους μορφή, ενώ δεν έλειψαν και οι ποντιακοί χοροί και τραγούδια.
Ο Πρόεδρος του συλλόγου Κοσμάς Αποστολίδης απεύθηνε σύντομο χαιρετισμό αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην επέτειο των 20 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου και ευχαρίστησε όλους όσους στηρίζουν το σύλλογο. Στο χορό παραβρέθηκαν εκτός από μέλη του συλλόγου, πολλοί φίλοι, αλλά και αντιπροσωπείες τοπικών και όχι μόνο συλλόγων, αποδεικνύοντας τις αγαστές σχέσεις συνεργασίας και την ανταπόκριση στο έργο του συλλόγου. Συγκεκριμένα, παραβρέθηκαν το Κέντρο Χορού Τρικάλων «Τρίκκη», ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων «ο Ασκληπιός», ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σωτήρα Τρικάλων,ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύλης, ο Σύνδεσμος Απανταχού Ορθοβουνιωτών Καλαμπάκας, ο Εκπολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Καλυβίων, ο Σύνδεσμος Περιβολιωτών Τρικάλων, ο Μορφωτικός Σύλλογος Λεπτοκαρυάς Τρικάλων, ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νεάπολης «Πελασγός» και ο Μουσικός Σύλλογος Φρκαδόνας «Αμφίων». Ιδιαίτερη μνεία στο Σύλλογο Μικρασιατών Νικομήδειας «οι Κιζδερβενιώτες» από τη Θεσσαλονίκη με τον οποίο η Εύξεινος Λέσχη έχει αδελφοποιηθεί και διατηρεί χρόνιες και άριστες σχέσεις συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας ανιπροσωπεία του συλλόγου συμμετείχε στην παρουσίαση χορών της Μικράς Ασίας από ομάδα των μικρών και μεγάλων χορευτών της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων & Μικρασιατών Ν.Τρικάλων σε επιμέλεια Αχιλλέα Λέρα.
Παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, όλους τους δωροθέτες, το ξενοδοχείο Αντωνιάδη στην Καλαμπάκα και το Βασίλη Γαλάνη που συνόδευσε με το νταούλι τον Κων/νο Κουλούμογλου στη λύρα.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Κοσμάς Αποστολίδης Νόπη Παπαδοπούλου

Δες επίσης

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτας απένειμε μετάλλια στους αθλητές στα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων (U20) στα Τρίκαλα

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ, Δημήτρης Κουρέτας απένειμε το Σάββατο το απόγευμα μετάλλια στους αθλητές που ...

Αφήστε μια απάντηση