Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Εικόνες καταστροφής είδε στα ορεινά των Τρικάλων ο Χρ. Μιχαλάκης

Εικόνες καταστροφής είδε στα ορεινά των Τρικάλων ο Χρ. Μιχαλάκης

Άμεση λύση και αποκατάσταση των ζημιών, που σημειώθηκαν από την ισχυρή βροχόπτωση σχεδόν σε όλο τον ορεινό όγκο του Ν.Τρικάλων και προς την περιοχή της Πίνδου , δόθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Αμέσως ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ.Κώστας Αγοραστός, ο οποίος ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη την επιτόπια επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές και την άμεση αποκατάσταση των ζημιών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων την Δευτέρα 12.10.15 επισκέφθηκε τις περιοχές Ροπωτό ,Στουρναρέικα, Βαθύρεμα ,Λιβαδοχώρι, Παράμερο, Μεσοχώρα, Παχτούρι, Λαφίνα, Παλαιοχώρι, Γαρδικίου και Κρανιά Ασπροποτάμου που επλήγησαν, όπου κατέγραψε και διαπίστωσε από κοντά το μέγεθος των ζημιών.
Όπως διαπιστώθηκε οι ζημιές στο οδικό δίκτυο είναι πολλές, λόγω των ισχυρών και πολλών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στην περιοχή , με αποτέλεσμα δρόμοι να κοπούν εξαιτίας της κατάπτωσης βράχων και του μεγάλου όγκου λάσπης.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν τα μηχανήματα των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, καθαρίστηκε το κεντρικό οδικό δίκτυο ενώ δόθηκε εντολή από τον Αντιπεριφερειάρχη να ξεκινήσουν μελέτες από την Τεχνική Υπηρεσία που ήδη άρχισε αυτοψίες στην περιοχή προς πλήρη αποκατάσταση του οδικού δικτύου.
Σε σχετική του δήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ.Χρήστος Μιχαλάκης ανέφερε τα ακόλουθα: «Παρεμβαίνουμε άμεσα όπου υπάρχει ανάγκη. Οι πρωτόγνωρες βροχοπτώσεις δημιούργησαν τεράστιους όγκους νερού, οι οποίοι δεν κατάφεραν να απορροφηθούν από τους χείμαρρους και τα ποτάμια , με αποτέλεσμα να σημειωθούν τα γνωστά προβλήματα τα οποία ήδη έχουμε ξεκινήσει να αποκαθιστούμε στα πληγέντα σημεία του Οδικού Δικτύου»

Δες επίσης

 Λουδοβίκος των Ανωγείων στα Τρίκαλα την Παρασκευή 31 Μαΐου στο μουσικό στέκι Ανδρομέδα

Λουδοβίκος των Ανωγείων «Το φως όποια πόρτα και να χτυπήσει θα του ανοίξουν» Τραγούδια που ...

Αφήστε μια απάντηση