Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Κόσμος / Θεωρία συνωμοσίας: Αστεροειδής θα χτυπήσει τη Γη το Σεπτέμβριο και θα την καταστρέψει

Θεωρία συνωμοσίας: Αστεροειδής θα χτυπήσει τη Γη το Σεπτέμβριο και θα την καταστρέψει

Για “σημαντικές απώλειες” κάνουν λόγο οι οπαδοί μιας θεωρίας συνωμοσίας, σύμφωνα με την οποία αναμένεται χτύπημα αστεροειδή στη Γη μετά το καλοκαίρι. Τουλάχιστον θα κάνουμε τις διακοπές μας

Διάφορες θεωρίες συνωμοσίας έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια και υποστηρίζουν πως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η Γη θα χτυπηθεί από αστεροειδή.

Κατά τους θεωρητικούς- συνωμότες μετά την πτώση του αστεροειδούς στη Γη θα ακολουθήσουν δραματικές κλιματολογικές αλλαγές, που θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε βέβαιο θάνατο. Χαρακτηριστικά αναφέρουν πως μερικά τμήματα της Γης θα υποφέρουν από ξηρασία, ενώ άλλα θα “πνίγονται” από τις καταιγίδες.

Μάλιστα, οι αυτοαποκαλούμενοι “ειδικοί” δημοσιεύουν τις συγκεκριμένες θεωρίες σε blogs και ιστοσελίδες, ενώ εμφανίζουν ως πιθανότερη χρονική περίοδο για την καταστροφή το διάστημα από 22-28 Σεπτεμβρίου.

Το ανησυχητικό είναι πως οι θεωρίες τους φαίνεται αν επηρεάζουν ένα σημαντικό κομμάτι του παγκόσμιου πληθυσμού που πιστεύει του ισχυρισμούς και έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για την καταστροφή.

Συνήθως τέτοιου είδους πεποιθήσεις ξεκινούν από τους κόλπους της εκκλησίας, που υποστηρίζουν πως ένας νέος κατακλυσμός βρίσκεται προ των πυλών και μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει.

Ευτυχώς, οι θεωρίες έχουν διαψευσθεί επανειλημμένα από τους επιστήμονες, αλλά και από τη ΝASA που υποστηρίζει πως κανένας αστεροειδής δεν απειλή τον πλανήτη μας.

Μάλιστα, η διεθνής διαστημική υπηρεσία καλεί τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται άδικα από τις θεωρίες συνωμοσίας που διαβάζουν στο διαδίκτυο, καθώς είναι απίθανο να ισχύει κάποια από αυτές.

news247/Πηγή: Mirror

6

Δες επίσης

«Πείραμα μαζικής υπακοής τα μέτρα του Covid»: Τι λένε οι επιστήμονες και για την Ελλάδα

Το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid το 2020 έφερε πρωτόγνωρες καταστάσεις και «σίγασε» τον πλανήτη. Το lockdown ...

Αφήστε μια απάντηση