Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Θα μας …φάνε οι ακρίδες στα Τρίκαλα

Θα μας …φάνε οι ακρίδες στα Τρίκαλα

Πολλές ακρίδες εντόπισαν στην περιοχή της Χρυσαυγής οι γεωπόνοι της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων οι οποίοι και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις καλλιέργειες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ελέγχους σε διάφορες τοποθεσίες του Δήμου Τρικκαίων πραγματοποίησαν γεωπόνοι του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και διαπιστώθηκε ότι στη τοποθεσία “Πεδίο Βολής” της Τ.Κ. Χρυσαυγής έχουν εμφανιστεί μεγάλοι πληθυσμοί ακριδών οι οποίοι σε λίγες ημέρες θα απειλήσουν τις παρακείμενες καλλιέργειες.

Για αυτό το λόγο η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής απέστειλε επιστολή με θέμα «Καταπολέμηση ακριδών» προς τους Δήμους του Νομού μέσω της οποίας τους καλεί να μεριμνήσουν για τον εντοπισμό τυχόν ακριδοκηλίδων στις περιοχές τους και να είναι σε συνεχή επαφή με τους Γεωπόνους του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου για την άμεση καταπολέμηση των ακριδών πριν δημιουργηθούν προβλήματα στις καλλιέργειες, σύμφωνα με τις οδηγίες που περιγράφονται στο 3586/6-5-15 έγγραφο της Υπηρεσίας.

Για κάθε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και στα τηλέφωνα 24310-46303 και 46304.

Δες επίσης

Συνεχίζεται η συνεργασία Δήμου Πύλης και «Μαζί για το Παιδί» για τη στήριξη πλημμυροπαθών οικογενειών με ανήλικα τέκνα

Στις αρχές Ιουλίου, συνεχίστηκε η συνεργασία με το «Μαζί για το Παιδί», το οποίο παρέδωσε ...

Αφήστε μια απάντηση