Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2026
trikaladay.gr / Ελλάδα / Τέσσερις εθελοντές δασοπυροσβέστες στο ΚΑΤ – Σε κρίσιμη κατάσταση οι δύο

Τέσσερις εθελοντές δασοπυροσβέστες στο ΚΑΤ – Σε κρίσιμη κατάσταση οι δύο

Ολόκληρη η ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρει:

“Η κατάσταση της υγείας των τεσσάρων εθελοντών δασοπυροσβεστών που διακομίστηκαν στο ΓΝΑ ΚΑΤ την 05 Αυγούστου 2021, έχει ως ακολούθως:

  • Οι δύο (ηλικίας 57 και 33 ετών) με περιορισμένης έκτασης εγκαύματα άνω άκρων, ανταποκρίνονται στη θεραπεία και νοσηλεύονται στη Μονάδα Εγκαυμάτων Πλαστικής Χειρουργικής, σε σταθερή κατάσταση εκτός κινδύνου.
  • Οι δύο (ηλικίας 55 και 53 ετών) με εκτεταμένης έκτασης εγκαύματα, με συνυπάρχον εισπνευστικό έγκαυμα, νοσηλεύονται με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας”.

Συγκλονίζει ο πατέρας των δύο πυροσβεστών

Την απόγνωσή του εξέφρασε ο Κώστας Μανιάς μιλώντας ΕΡΤ. Πρόκειται για τον κάτοικο Αφιδνών, πατέρα των δύο νέων που νοσηλεύονται στο ΚΑΤ, έπειτα από την απόπειρά τους να συνδράμουν στις κατασβέσεις στην πυρκαγιά της περιοχής.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με τον πατέρα τους, έσπευσαν να επιχειρήσουν εθελοντικά στη δασική πυρκαγιά, κι όχι σε αυτήν του σπιτιού τους, το οποίο ήδη καιγόταν.

«Ο ένας είναι στην εντατική. Οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί για την κατάστασή του και λένε ότι είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ο άλλος βρίσκεται σε θάλαμο με εγκαύματα. Κόντεψαν να χάσουν τελείως τη ζωή τους. Μπήκε στην περιοχή με τη μηχανή του, και στην προσπάθειά του να σωθεί, τελικά την παράτησε και κάηκε» λέει με δάκρυα στα μάτια.

enikos

Δες επίσης

Μητσοτάκης: Επιμένω στην έγκαιρη έναρξη της δίκης των Τεμπών – Οι αστοχίες οφείλουν να έχουν ξεπεραστεί έως την 1η Απριλίου – Τι αναφέρει για τα μέτρα

Την καθιερωμένη ανασκόπηση της Κυριακής, έκανε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην οποία αναφέρθηκε στη δίκη των ...