Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Ταλαιπωρία και διαμαρτυρίες Τρικαλινών οδηγών από το μπλόκο των προσφύγων στην ε.ο Τρικάλων – Λάρισας

Ταλαιπωρία και διαμαρτυρίες Τρικαλινών οδηγών από το μπλόκο των προσφύγων στην ε.ο Τρικάλων – Λάρισας

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της εθνικής οδού Τρικάλων – Λάρισας από δεκάδες Σύρους πρόσφυγες, δημιουργώντας πρόβλημα στις μετακινήσεις των οδηγών.
Η κινητοποίηση των προσφύγων στο στρατόπεδο στο Κουτσόχερο ξεκίνησε με την κατάληψη του δρόμου από χθες στις 4 το απόγευμα, με αίτημα να μεταφερθούν σε άλλο χώρο, δεδομένου όπως τονίζουν, οι συνθήκες διαβίωσής τους εκεί είναι άθλιες.
Επίσης αρνούνται να μείνουν μαζί με Αφγανούς καθώς το κλίμα είναι εκρηκτικό.
Μάλιστα, το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκε συμπλοκή εντός του καταυλισμού μεταξύ Σύριων και Αφγανών.
Τρικαλινοί οδηγοί επικοινώνησαν με το trikaladay εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρίας τους, καθώς όπως λένε, οι πρόσφυγες βρήκαν μια ανοιχτή αγκαλιά στην Ελλάδα και πως κακώς συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο δημιουργώντας πρόβλημα στην κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα.

Οι διαμαρτυρόμενοι μετέφεραν στο σημείο του αποκλεισμού υπνόσακους και ράντζα διανυκτερεύοντας στην άσφαλτο, ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της αστυνομίας και των προσφύγων προχώρησαν και συμφωνήθηκε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους για μετακίνηση σε άλλο καταυλισμό της Πιερίας για να ανοίξει ο δρόμος.
Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως οι πρόσφυγες δεν θέλουν να ανοίξουν τον δρόμο αν δεν φτάσουν πρώτα τα δέκα λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, λόγω αποκλεισμού και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας στο 17ο χλμ. της Εθνικής Οδού Λάρισας-Τρικάλων από διαμαρτυρόμενους υπηκόους Συρίας, από ώρα 21.00 της (08-04-2016) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων από τη διασταύρωση Μάνδρας μέχρι τη διασταύρωση Δαμασίου.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Τρίκαλα:
Όλα τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων θα κινούνται μέσω της Ε.Ο. Λάρισας-Καρδίτσας και ακολούθως μέσω της Ε.Ο. Καρδίτσας-Τρικάλων.
Όλα τα οχήματα έως 3,5 τόνους θα εκτρέπονται στη διασταύρωση Μάνδρας και θα κινούνται μέσω της Επ. Οδού Μάνδρας-Κοιλάδας, της Ε.Ο. Λάρισας-Καρδίτσας και στη συνέχεια μέσω της Ε.Ο. Καρδίτσας-Τρικάλων.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Λάρισα:

Όλα τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων θα κινούνται μέσω της Ε.Ο. Τρικάλων-Καρδίτσας και ακολούθως μέσω της Ε.Ο. Καρδίτσας-Λάρισας.
Όλα τα οχήματα έως 3,5 τόνους θα εκτρέπονται στη διασταύρωση Δαμασίου προς την Επ. Οδό Δαμασίου-Τυρνάβου και στη συνέχεια μέσω του Τυρνάβου θα εισέρχονται στην Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας.

Παρακαλούμε τους φίλους οδηγούς, να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα: 2410-683169 και 2410-683176.

Δες επίσης

Απολογισμός διετίας 2022-2024 για τη Ν.Ε ΤΕΕ Τρικάλων

Έπειτα από την συμπλήρωση 2 ετών από τη σύσταση της νέας Ν.Ε. ΤΕΕ Τρικάλων και ...

Αφήστε μια απάντηση