Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Τα Τρίκαλα απέκτησαν… θάλασσα

Τα Τρίκαλα απέκτησαν… θάλασσα

Ένα όμορφο νησί, αυτό της Αντιπάρου, είναι από σήμερα, Σάββατο 4 Ιουνίου 2016, αδελφοποιημένο με τον Δήμο Τρικκαίων. Σε σημερινή τελετή στο Δημαρχείο του κυκλαδίτικου νησιού, οι δύο Δήμαρχοι (Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και Αντιπάρου κ. Αναστάσιος Φαρούπος) συνυπέγραψαν το σχετικό πρωτόκολλο. Η απόφαση που ελήφθη από τα δύο Δημοτικά Συμβούλια ουσιαστικά προωθεί τη συνεργασία σε δύο βασικούς τομείς: αυτόν του πολιτισμού και αυτόν της τεχνογνωσίας.
Ένα άλλο πεδίο συνεργασίας είναι αυτό της ανταλλαγής καλών πρακτικών, δεδομένης της εμπειρίας του Δήμου Τρικκαίων σε ζητήματα καινοτομίας, αλλά και το πεδίο της διοίκησης.
Η αδελφοποίηση, πάντως, δεν είναι απλώς μια υπογραφή εγγράφων, καθώς, όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, «αδελφοποίηση σημαίνει ουσιαστική ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα σε δύο περιοχές. Προωθούμε και ενισχύουμε αυτές τις συνεργασίες, όπως ήδη έχει αποδειχθεί από τους Δήμους με τους οποίους έχουμε πραγματική επαφή στην Ευρώπη».
Εξάλλου, έχει ήδη προβλεφθεί η δυνατότητα κατάρτισης πλάνου ενεργειών για την ενίσχυση της αδελφοποίησης με τον Δήμο Αντιπάρου, προκειμένου να υπάρχει στοχοθεσία και οριοθετημένη πρακτική.
Επίσης, στο πεδίο του πολιτισμού, οι δεδομένες ανταλλαγές θα συμβάλλουν στη βελτίωση της επικοινωνίας ανάμεσα σε βιβλιοθήκες και μουσεία, αλλά και σε επίπεδο λαογραφίας.
Από τον Δήμο Τρικκαίων, εκτός του Δημάρχου, μετείχαν στο κλιμάκιο που μετέβη στην Αντίπαρο, οι: αντιδήμαρχοι κ.κ. Ντίνα Δήμα, Χρήστος Αναστασίου και Ηλίας Παπανικολάου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Παζαΐτης (από την πλειοψηφία) και από την αντιπολίτευση οι κ.κ. Βάσω Κάκλα, Τάσος Κατσιάνης, Βασίλης Ζώης και Γιώργος Μητσιούλης.

Δες επίσης

Συνεχίζεται η συνεργασία Δήμου Πύλης και «Μαζί για το Παιδί» για τη στήριξη πλημμυροπαθών οικογενειών με ανήλικα τέκνα

Στις αρχές Ιουλίου, συνεχίστηκε η συνεργασία με το «Μαζί για το Παιδί», το οποίο παρέδωσε ...

Αφήστε μια απάντηση