Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022
trikaladay.gr / Κόσμος / Τα νέα ονόματα με τα οποία θα κυκλοφορούν Coca-Cola, Fanta και Sprite στη ρωσική αγορά

Τα νέα ονόματα με τα οποία θα κυκλοφορούν Coca-Cola, Fanta και Sprite στη ρωσική αγορά

Σε Multon Partners μετονομάστηκε η εταιρεία της Coca- Cola στη Ρωσία,  ενώ δημοφιλή προϊόντα όπως η Coca – Cola μετονομάστηκαν σε Cool Cola, η Fanta σε Fancy και η Sprite σε Street.

Οι αλλαγές αυτές σηματοδοτούν τον οριστικό τερματισμό της κυκλοφορίας των προϊόντων και των σημάτων της αμερικανικής πολυεθνικής στη ρωσική αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η εταρεία ανακοίνωσε πως θα αναστείλει τις δραστηριότητές της στη χώρα, κάτι που σήμαινε πως ο εμφιαλωτής της θα έπρεπε επίσης να σταματήσει την παραγωγή και τη διακίνηση των σημάτων της.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά δεν υπάρχουν σχέδια για επανεισαγωγή των σημάτων και των προϊόντων της The Coca – Cola Company σε καμία μορφή.

Τους επόμενους μήνες η Multon Partners θα εκτιμήσει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθιερωθεί το σήμα, κάτι το οποίο ίσως σημαίνει κάποιες επεκτάσεις στα υφιστάμενα τοπικά σήματα. Ωστόσο, κανένα σχέδιο δεν έχει οριστικοποιηθεί, επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της Coca – Cola HBC.

Η εταιρεία εκτός από την ονομασία άλλαξε και την έδρα της, η οποία πλέον θα βρίσκεται στη Μόσχα και όχι στο Νίζνι Νόβγκοροντ.

Η Coca – Cola HBC δραστηριοποιείται στη Ρωσία από το 1994 και αρχικά συμμετείχε σε κοινοπρακτικό σχήμα με την Coca Cola Company, την Coca – Cola Molino Beverages Ltd. Το 2001 η Coca – Cola HBC εξαγόρασε από την Coca – Cola Company όλες τις δραστηριότητες στη Ρωσία, δηλαδή τα εργοστάσια και τα δικαιώματα εμφιάλωσης, ενώ το 2005 εξαγόρασε και την εταιρεία παραγωγής χυμών Multon. Σήμερα ο όμιλος Coca – Cola HBC διαθέτει στη Ρωσία 10 εργοστάσια με 60 γραμμές παραγωγής και απασχολεί περί τα 7.000 άτομα.

Δες επίσης

Ιταλία: Προκλητικό βίντεο της Μελόνι… με πεπόνια πριν κλείσουν οι κάλπες—«Κλείνει το μάτι» στην πρωθυπουργία

Η πιο ακροδεξιά κυβέρνηση στην μεταπολεμική ιστορία της Ιταλίας ενδεχομένως να βρίσκεται πολύ κοντά στην εξουσία, ...