Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 400-440γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-
250 γρ. Βούτυρο Αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 125 γρ. Καστανή ζάχαρη
- 50 γρ. Μέλι
- 1 κ.σ. υγρή βανίλια ή 2 βανιλίνες
- 1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
Για το γλάσο
- 80 γρ. Ζάχαρη άχνη
- 3 γρ. Χυμό λεμονιού
-
10 γρ. ΝερόΓια να το χρωματίσουμε χρησιμοποιούμε ότι χρώμα μας αρέσει σε μορφή σκόνης
Εκτέλεση
-
Στον κάδο της κουζινομηχανής βάζουμε το Βούτυρο Αγελάδος, τη καστανή ζάχαρη, το μέλι, την υγρή βανίλια, τα μπαχαρικά και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
- Αλλάζουμε στο φτερό και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
- Πρέπει να μείνει μαλακή και εύπλαστη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
- Βάζουμε το πρώτο κομμάτι ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και το ανοίγουμε με τον πλάστη.
- Κόβουμε τα μπισκότα στο σχήμα που επιθυμούμε και τα μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με την υπόλοιπη ζύμη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 170°C για 12-14 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Σε μπολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, το λεμόνι, το νερό το χρώμα ζαχαροπλαστικής αν θέλουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει γλάσο.
- Το βάζουμε σε κορνέ για ευκολία.
- Σχεδιάζουμε τα μπισκότα όπως επιθυμούμε και αφήνουμε να σταθεροποιηθούν
Καλή σας επιτυχία!!
Trikala Day Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα των Τρικάλων




