Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023
trikaladay.gr / Κόσμος / Συναγερμός στο Facebook – Ενδέχεται να παραβιάστηκαν οι λογαριασμοί σχεδόν 1 εκατ. χρηστών

Συναγερμός στο Facebook – Ενδέχεται να παραβιάστηκαν οι λογαριασμοί σχεδόν 1 εκατ. χρηστών

Συναγερμός έχει σημάνει στο Facebook, καθώς η Meta Platforms ανακοίνωσε ότι θα ειδοποιήσει περίπου 1 εκατομμύριο χρήστες του δημοφιλούς social media ότι ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί τα στοιχεία σύνδεσής τους (e-mail, όνομα χρήστη, κωδικός πρόσβασης).

Η παραβίαση φέρεται να οφείλεται σε εφαρμογές που έχουν ληφθεί από καταστήματα λογισμικού της Apple και της Alphabet. Η Meta ανακοίνωσε ότι εντόπισε πάνω από 400 κακόβουλες εφαρμογές Android και iOS, οι οποίες στοχεύουν χρήστες του Διαδικτύου, προκειμένου να κλέψουν τα στοιχεία σύνδεσής τους. Ανέφερε ακόμη ότι έχει ενημερώσει τόσο την Apple όσο και την Google για το συγκεκριμένο ζήτημα, προκειμένου να αφαιρεθούν άμεσα αυτές οι εφαρμογές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Apple ανακοίνωσε ότι 45 από τις 400 προβληματικές εφαρμογές βρίσκονταν στο App Store της και έχουν ήδη αφαιρεθεί. Παράλληλα, εκπρόσωπος της Google ανέφερε πως αφαιρέθηκαν όλες οι κακόβουλες εφαρμογές. Οι κακόβουλες εφαρμογές ήταν «μεταμφιεσμένες» σε εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών, παιχνιδιών και παρακολούθησης της υγείας, ανέφερε το Facebook.

«Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου γνωρίζουν πόσο δημοφιλείς είναι αυτού του είδους οι εφαρμογές και θα χρησιμοποιούν παρόμοια θέματα για να εξαπατούν τους χρήστες και να κλέβουν τους λογαριασμούς και τα στοιχεία τους. Αν μια εφαρμογή υπόσχεται κάτι που μοιάζει να είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, όπως λειτουργίες γι άλλη πλατφόρμα ή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα, το πιθανότερο είναι ότι έχει απώτερα κίνητρα» ανέφερε ο διευθυντής διακοπής παγκόσμιων απειλών στη Meta, David Agranovich.

Η Meta επισήμανε ότι θα κοινοποιήσει οδηγίες για να αποφεύγονται τέτοιου είδους περιστατικά παραβίασης, ενώ οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να μαθαίνουν πώς να εντοπίζουν καλύτερα τις ύποπτες εφαρμογές.

Δες επίσης

Ανακάλυψε ότι η σύντροφός του τον απατά – Πώς την εκδικήθηκε την ημέρα του γάμου τους

Ένας γαμπρός αποκάλυψε ότι η νιόπαντρη σύζυγός του τον απατούσε με τον κουμπάρο του και ...