Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022
trikaladay.gr / Ελλάδα / Συναγερμός στο ΑΠΘ: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε ανεμβολίαστο φοιτητή

Συναγερμός στο ΑΠΘ: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε ανεμβολίαστο φοιτητή

Συναγερμός έχει σημάνει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, (ΑΠΘ), καθώς εντοπίστηκε το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού. Πρόκειται για μη εμβολιασμένο φοιτητή της Σχολής Θετικών Επιστημών (Τμήμα Μαθηματικών) που παρακολούθησε τη Δευτέρα δύο μαθήματα του νέου ακαδημαϊκού έτους

Το άτομο το οποίο εντοπίστηκε θετικό στην Covid-19, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ThessToday.gr, προσκόμισε αρνητικό rapid test κατά την προσέλευσή του στο ΑΠΘ τη Δευτέρα, ωστόσο, στη συνέχεια, παρουσίασε συμπτώματα και διαγνώστηκε ότι νοσεί από κορονοϊό.

Από τη στιγμή που εντοπίστηκε το πρώτο θετικό κρούσμα τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το υγειονομικό πρωτόκολλο που τηρείται σε ανάλογες περιπτώσεις -οπότε μπήκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, χωρίς να κλείσει το τμήμα– και επιπλέον ειδοποιήθηκαν όλοι οι συμφοιτητές του, οι οποίοι είχαν έρθει σε άμεση επαφή μαζί του. Συγκεκριμένα, οι εμβολιασμένοι φοιτητές παρακολουθούνται για πιθανή εμφάνιση συμπτωμάτων, ενώ οι μη εμβολιασμένοι μπήκαν σε 10ήμερη καραντίνα και επανέλεγχο με διαδοχικά τεστ.

Σημειώνεται ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης -όπως και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας- έχει ορίσει αριθμητικά τις καρέκλες εντός των αιθουσών, με στόχο την αποτελεσματικότερη ιχνηλάτηση επαφών σε περίπτωση εντοπισμού θετικού κρούσματος. Για το λόγο αυτό, οι φοιτητές καλούνται από τη Σχολή να γνωρίζουν τις θέσεις στις οποίες κάθονται στις αίθουσες διδασκαλίες σε κάθε μάθημα ξεχωριστά.

Την ίδια ώρα, η Κοσμητεία της ΣΘΕ με ενημερωτικό σημείωμα προς το διδακτικό προσωπικό επισημαίνει ότι βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση και καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αποσυμφορηθούν οι ουρές στις εισόδους των κτιρίων, υπογραμμίζοντας ότι έχει φροντίσει και για την εντατικοποίηση της καθαριότητας των χώρων. Ειδικότερα, έχει τοποθετήσει καθαριστές αέρα στα αμφιθέατρα, ενώ, οι αίθουσες διδασκαλίας, έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα μελέτης παρακολούθησης χρήσης και μέτρησης μικροσωματιδίων.

Έγιναν απόπειρες παρεμπόδισης του ελέγχου πιστοποιητικών στο ΑΠΘ

Τέλος, από την Κοσμητεία της Σχολής Θετικής Επιστημών έγινε γνωστό ότι τόσο τη Δευτέρα, όσο και την Τρίτη, υπήρξαν απόπειρες για παρεμπόδιση του ελέγχου πιστοποιητικών και βεβαιώσεων στην είσοδο του κεντρικού κτηρίου της ΣΘΕ, κάτι που όπως τονίζεται «αν συνεχιστεί θα επιδεινώσει με βεβαιότητα την κατάσταση, με απροσδιόριστες για την ώρα διαστάσεις».

 

Δες επίσης

Εγκαταλελειμμένα παιδιά στο Παίδων «Η Αγία Σοφία» – Ιστορίες που συγκλονίζουν

Συγκλονιστικές ιστορίες έφερε στο φως η εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» στο πλαίσιο αφιερώματος για τα ιδρύματα ...