Σάββατο, 20 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Συμβουλές και tips για σπιτική τυρόπιτα

Συμβουλές και tips για σπιτική τυρόπιτα

Η τυρόπιτα είναι η αγαπημένη πίτα της ελληνικής οικογένειας, πρωταγωνίστρια των παιδικών σνακ και καθημερινό έδεσμα για μικρούς μεγάλους. Δείτε πώς θα τη φτιάξετε τέλεια στο σπίτι με συμβουλές και tips του icookgreek.com!

Για αφράτο φύλλο τυρόπιτας

Δεν υπάρχει περίπτωση να φτιάξουμε τυρόπιτα με το παραδοσιακό, χωριάτικο φύλλο και να μην γίνει πεντανόστιμη. Το σπιτικό φύλλο έχει βέβαια την ύψιστη χάρη. Αν το φοβάστε ή δεν έχετε χρόνο να το φτιάξετε, μην ανησυχείτε και το έτοιμο θα κάνει τη δουλειά του. Για να βγει φουσκωτό κι αφράτο το έτοιμο φύλλο κρούστας, μπορείτε είτε να περιχύσετε την τυρόπιτα στο τέλος με ένα μείγμα γάλακτος-αυγών είτε να την περιχύσετε με σόδα (αναψυκτικό).

Η φέτα και τα αυγά στη γέμιση έχουν τον τρόπο τους

Δεν υπάρχει πιο …βαρετό και καμιά φορά ενοχλητικό γευστικό αποτέλεσμα από μια τυρόπιτα που εμπεριέχει μεγάλη ποσότητα σκέτης, αλμυρής φέτας. Βοηθήστε τη γέμιση να ισορροπήσει διαλέγοντας μια σχετικά μαλακή και όχι αλμυρή φέτα είτε ανακατεύοντας τη φέτα με μια μικρότερη δόση κάποιων γλυκών λευκών τυριών όπως το μανούρι ή η μυζήθρα. Αν δεν έχετε λόγο να κρατήσετε τη γέμιση λευκή, «σπάστε» τη μονοτονία με χρήση φρέσκων μυρωδικών, όπως ο βασιλικός, ο άνηθος και ο δυόσμος. Μην αυξήσετε τα αυγά μόνο και μόνο για να «γλυκάνετε» τη γέμιση: αν κυριαρχήσει η μυρωδιά τους, χάθηκε το στοίχημα της ωραίας γέμισης.

Περισσότερα τυριά στη γέμιση, αλλά πώς;

Ακριβώς επειδή η σκέτη, αλμυρή φέτα και γευστικό πρόβλημα έχει και συχνά δεν αρέσει στα παιδιά, αφού η «επιθετικότητά» της μπορεί να καπελώσει και την απολαυστική αίσθηση του φύλλου, πολλές φορές οι σύγχρονοι γονείς επιλέγουν συνταγές τυρόπιτας με μείξη τυριών, λευκών και κίτρινων ή ακόμη και τυριού-κρέμα. Μια συμβουλή εδώ, αν καταφύγετε σε τυρόπιτα που η γέμισή της στηρίζεται στο κασέρι: το γλυκό και απολύτως φιλικό τυρί στον παιδικό ουρανίσκο έχει ένα θέμα, ότι σφίγγει πολύ όταν η πίτα κρυώσει. Την ωραία κασερόπιτα θα πρέπει να την καταναλώνετε ζεστή, αλλιώς θα πρέπει να βάλετε στη γέμιση και κάποιο άλλο τυρί. Το ίδιο ισχύει και για το ωραιότατο χαλούμι.

Δείτε τη συνέχεια πατώντας εδώ.

 

 

 

 

ethnos

 

Δες επίσης

Πώς να αποθηκεύσετε τα κρεμμύδια στο ψυγείο σας ώστε να μην μυρίζουν

Τα κρεμμύδια αποτελούν απαραίτητο συστατικό σε πολλές συνταγές παγκοσμίως, και όχι άδικα. Είναι οικονομικά και προσφέρουν μοναδική ...