Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022
trikaladay.gr / Τοπικά / Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθηγητών και δασκάλων αύριο Τετάρτη στα Τρίκαλα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθηγητών και δασκάλων αύριο Τετάρτη στα Τρίκαλα

Κοινή αγωνιστική πορεία για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων,  για την θωράκιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και για την προάσπιση του κοινωνικού αγαθού της ΠαιδείαςΤΕΤΑΡΤΗ 19/1/2022 και ώρα 5μ.μ. στην πλ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ Συνεχίζουμε τον αγώνα υπεράσπισης της εκπαίδευσης με ανοιχτά και ασφαλή σχολεία

         Δυο χρόνια πανδημίας και η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. συνεχίζει την ανεύθυνη πολιτική της στη διαχείριση της πανδημίας στον χώρο της εκπαίδευσης.

«Ανοιχτά» σχολεία χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών/τριών κι εκπαιδευτικών και με προϋπόθεση να νοσεί το 50%+1 των παδιών για να ανασταλεί η λειτουργία τμήματος.

Καμία πρόταση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) δεν έχει υιοθετηθεί από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. η οποία προχώρησε, μάλιστα, σε συγχωνεύσεις τμημάτων αντί να προβεί σε ενέργειες για την αραίωσή τους.

Προσλήψεις αναπληρωτών/τριών που δεν επαρκούν για να καλύψουν τα υπάρχοντα κενά τα οποία έχουν πολλαπλασιαστεί εξαιτίας του μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών που νοσούν.

Απέναντι στην ζοφερή αυτή πραγματικότητα ενώνουμε τις φωνές μας μαζί με το γονεϊκό κίνημα και τους/τις εργαζόμενους/ες στον χώρο της Υγείας.

Φτάνει πια, πάρτε τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας

 μαθητών/τριών κι εκπαιδευτικών.

Όλοι και όλες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

την Τετάρτη 19/01/22 και ώρα 5μ.μ. στην πλ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ!

Τα ΔΣ της ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Τρικάλων υλοποιώντας την κοινή απόφαση των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών(ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ)καλούν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο όλες και όλους: εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να δώσουν δυναμικό παρών στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την προάσπιση του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας, ΤΕΤΑΡΤΗ 19/1/2022 και ώρα 5μ.μ. στην πλ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

          Απαιτούμε:

Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και Υγεία!

Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων!

Δεν είμαστε αναλώσιμοι/ες!

ΔΣ

ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δες επίσης

Την Κυριακή 22/5 η παρουσίαση του βιβλίου του Θωμά Ψύρρα “Τι απομένει απ’ την φωτιά”

Το βιβλιοπωλείο ΤΣΙΟΠΕΛΑΚΟΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Θωμά Ψύρρα “ΤΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΑΠ‘ ΤΗ ΦΩΤΙΑ“ την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 στις 7:30 το βράδυ, στο Μουσείο Τσιτσάνη (Βενιζέλου και Καρδίτσης 1) στα Τρίκαλα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι φιλόλογοι Αγαθοκλής Αζέλης και Φανή Μπαλαμώτη. Ο Θωμάς Ψύρρας θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του. Η εξιστόρηση της ζωής ενός Αρμενίου γεννημένου στην Ελλάδα, που υπέστη διωγμούς, εξορία, φυλάκιση, προσφυγιά και μετανάστευση και γίνεται η φωνή ...