Κυριακή, 22 Μαΐου 2022
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Στο «σφυρί» για καλό σκοπό η θρυλική Mercedes του Ωνάση που ανήκει σε Λαρισαίο (φωτο)

Στο «σφυρί» για καλό σκοπό η θρυλική Mercedes του Ωνάση που ανήκει σε Λαρισαίο (φωτο)

Σε δημοπρασία βγαίνει η θρυλική Mercedes-Benz του Αλέξανδρου Ωνάση, η οποία μετά την ολική ανακατασκευή της απέκτησε και πάλι τη λάμψη του ένδοξου παρελθόντος της.

Ένα νέο, φιλόξενο σπιτικό αναζητά η λαμπερή Mercedes-Benz του Αλέξανδρου Ωνάση μετά και την απόφαση του σημερινού ιδιοκτήτη της να την δημοπρατήσει για καλό σκοπό.

Ο λόγος για τον Λαρισαίο κ. Γιάννο Γραμματίδη, ο οποίος επιμελήθηκε της ανακατασκευής του αυτοκινήτου στη Γερμανία και πλέον είναι έτοιμος να αποχωριστεί την Mercedes-Benz 220 του 1971 με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα τα οποία θα ενισχύσουν το έργο της αποκατάστασης των καμένων ελαιώνων της Αρχαίας Ολυμπίας.

Το αυτοκίνητο δημοπρατείται μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας δημοπρασιών ιστορικών οχημάτων, όπου μπορεί κανείς να διαβάσει το ιστορικό του και να θαυμάσει την αγάπη με την οποία το γερμανικό sedan αποκαταστάθηκε, ανακτώντας τη χαμένη λάμψη του.

Η W115 του 1971 με τα μόλις 59.978 χιλιόμετρα στο οδόμετρό της, εφοδιάζεται με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,2 λίτρων και απόδοσης 105 ίππων, αποτελώντας δίχως καμία αμφιβολία ένα από τα καλύτερα διατηρημένα δείγματα του είδους της.

Φυσικά το ισχυρό κίνητρο για να αποκτήσει κανείς το γερμανικό sedan είναι το ιστορικό της, καθώς αποτέλεσε το προσωπικό αυτοκίνητο του Αλέξανδρου Ωνάση, μέχρι και τον απροσδόκητο θάνατό του σε αεροπορικό δυστύχημα στις 23 Ιανουαρίου του 1973.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έμεινα για χρόνια στα «αζήτητα» έως ότου ο σημερινός ιδιοκτήτης του το αποκτήσει, μετά και την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Ακολούθησε η αποκατάστασή του, για τις ανάγκες της οποίας η μπλε Mercedes-Benz 220 ταξίδεψε έως τη Γερμανία. Ο επαναπατρισμός του αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε πριν από λίγους μήνες και η δημοπράτησή του το φέρνει ξανά στο προσκήνιο της επικαιρότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία πρόκειται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 17/1 και το ποσό το οποίο θα συγκεντρωθεί από την πώληση του αυτοκινήτου θα διατεθεί εξολοκλήρου για την αποκατάσταση των καμένων ελαιώνων της Αρχαίας Ολυμπίας.

Πηγή: carandmotor.gr

Δες επίσης

37χρονος Βολιώτης στη Σουηδία έτρωγε με τους γονείς του πήγε στο μπάνιο και αυτοκτόνησε

Τραγικό τέλος στη ζωή του έδωσε στο μπάνιο του σπιτιού του, σε πόλη στη Σουηδία, όπου ...