Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Στο εδώλιο 59 συνδικαλιστές και στελέχη της ΔΕΗ για το πάρτι… “ΓΕΝΟΠ-Tours”

Στο εδώλιο 59 συνδικαλιστές και στελέχη της ΔΕΗ για το πάρτι… “ΓΕΝΟΠ-Tours”

Λίγο ακριβά στοίχισαν στη ΔΕΗ τα ταξιδάκια στελεχών της Επιχείρησης και συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ (-tours) κι έφθασε η ώρα να καθίσουν στο εδώλιο. Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών 59 κατηγορούμενοι, πρώην πρόεδροι και υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ και στελέχη της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται οι πρώην πρόεδροι της ΔΕΗ, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς , Π. Αθανασόπουλος και Αρθούρος Ζερβός, στελέχη της επιχείρησης, ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και μέλος του ΔΣ της εταιρείας, Νίκος Φωτόπουλος, το πρώην στέλεχος της ΓΕΝΟΠ Ρίζος Ρίζος και άλλοι.

Η υπόθεση αφορά στις παράνομες χρηματοδοτήσεις της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, προκειμένου να διοργανώνει ταξίδια και συνέδρια, που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. Οι κατηγορούμενοι καλούνται να λογοδοτήσουν για τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και της απάτης σε βάρος της ΔΕΗ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από έρευνα με αφορμή πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, αφορά μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία εγκρίθηκαν και χορηγήθηκαν από την ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ και τα οποία είτε δεν χρησιμοποιήθηκαν για τους σκοπούς που διατέθηκαν, είτε αφορούν υπερκοστολογημένες δραστηριότητες. Στην δικογραφία περιλαμβάνεται και δάνειο της Επιχείρησης προς το συνδικαλιστικό σωματείο.

Οι 59 κατηγορούμενοι καλούνται να λογοδοτήσουν για ποσά που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ για τις χρονικές περιόδους 2008, 2009, 2010 αλλά και δάνειο ύψους 500.000 ευρώ της ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ, το οποίο δεν επεστράφη στην ΔΕΗ. Ακόμη, στο δικαστικό βούλευμα γίνεται λόγος για δαπάνη 300.000 ευρώ από τη ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ, ποσό που προοριζόταν για μελέτη η οποία δεν εκπονήθηκε ποτέ, χωρις όμως να επιστραφούν και τα χρήματα στην ΔΕΗ.

Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση η Εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική για την συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορουμένων και ζητούσε μόνο την παραπομπή του κ. Αθανασόπουλου για την χρηματοδότηση ποσού 300 χιλιάδων ευρώ, σχετικά με την μελέτη που δεν εκπονήθηκε.

Newsit.gr

Δες επίσης

Τραγωδία στα Τέμπη: Τι μετέφεραν τα μοιραία τρένα – Νέα στοιχεία στο φως

Τα σενάρια για τα ίχνη ξυλολίου, οι διαδρομές των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας καυσίμων και οι αναφορές ...

Αφήστε μια απάντηση