Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
trikaladay.gr / Την Πέμπτη 16 Ιουνίου η κορυφαία εκδήλωση του «Ασκληπιού»

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου η κορυφαία εκδήλωση του «Ασκληπιού»

Ο «Ασκληπιός» αναδεικνύει τον πολιτισμό μας στην κορυφαία εκδήλωσή του στις 16-6-2016 «ΘΕΣΣΑΛΙΑ : ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ »
Υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον Περικλή Κουβεντάρα.

Την κορυφαία του πολιτιστική εκδήλωση με θέμα : «ΘΕΣΣΑΛΙΑ : ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ », διοργανώνει ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Ασκληπιός» Τρικάλων, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 και ώρα 7:30 μμ στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο στο φρούριο, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.
Θα παρουσιάσει χoρους και τραγούδια από πολλές περιοχές της χώρας μας, δρώμενα και αναπαραστάσεις από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας 1881 – Αγροτικό κίνημα – Μαρίνος Αντύπας και πρόσφυγες στις αρχές του 20ού Αιώνα.
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον Περικλή Κουβεντάρα υποσμηναγό πιλότο της πολεμικής αεροπορίας και πρωτοχορευτή του «Ασκληπιού». Έφυγε ήρωας στο βωμό υπέρ της πατρίδας την 1η Φεβρουαρίου 1995 συμπληρώνοντας 21 χρόνια χωρίς τον Πέρη. Είναι για πάντα στις καρδιές μας.
Ο «Ασκληπιός» διοργανώνει την μουσικοχορευτική εκδήλωσή του, βασισμένη στα μονοπάτια της θεσσαλικής ιστορίας και σε σημαντικά ιστορικά γεγονότα που καθόρισαν και σημάδεψαν την νεότερη ιστορία της θεσσαλικής γης. Βασικές ενότητες της ιστορικής πορείας της Θεσσαλίας βρίσκουν την έκφρασή τους και καταγράφονται στο δημοτικό τραγούδι, το οποίο αποτελεί την ποιητική και μουσική έκφραση του λαού, που με το στίχο, το τραγούδι και το χορό, θυμίζει αξίες, ικανοποιεί συναισθήματα και αφηγείται ανθρώπινες καταστάσεις, γεγονότα και γενικά φωτίζει όλες τις πτυχές της ζωής του.
Την εκδήλωση προετοιμάζουν καθημερινά οι έμπειροι και καταξιωμένοι χοροδιδάσκαλοι: Ηλίας Ζαχαράκης που έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος και την διεύθυνση των χορευτικών, Χρήστος Σούλιος, Κώστας Τζιμούρτος και Σταυρούλα Σούλιου, μαζί με τους χορευτές και χορεύτριες όλων των χορευτικών τμημάτων.
Την σκηνοθετική επιμέλεια και την αφήγηση έχει η Αντονέλα Χήρα.
Την εκδήλωση θα καλύψει πολυμελής ορχήστρα, η αφρόκρεμα της παραδοσιακής μας μουσικής, Χρυσόστομος Μητροπάνος Τραγούδι, Χρήστος Κιτσόπουλος Κλαρίνο, Δήμητρα Καλλιάρα Κανονάκι Τραγούδι, Μάριος Σαρακατσάνος Λαούτο, Γιάννης Σούλτης Βιολή, Βασίλης Γαλάνης Κρουστά και Νίκος Μούτσελος Γκάϊντα.
Συμμετέχουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Φουστανελοφόροι Ράξας, Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Όμιλος Βασιλικής «Η κυρά Βασιλική», Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Εστιαιώτιδας, Λαογραφικός-Χορευτικός Όμιλος Ριζαριού « Ο Άγιος Χαράλαμπος», Μορφωτικός Σύλλογος Ριζωματιανών, Ευεργετικός Σύλλογος Γαρδικίου-Αθαμανών «Άγιοι Ανάργυροι», Εκπολιτιστικός Σύλλογος Διαλεχτού, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αγναντερού, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πυργετού « Η Πρόοδος», Σύλλογος Απανταχού Αρδανιωτών και Ιππικός Σύλλογος Τρικάλων «Ο Βουκεφάλας».

Δες επίσης

Σοκ: 57χρονος Τρικαλινός βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του

Σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου ενός 57χρονου Τρικαλινού, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή ...

Αφήστε μια απάντηση