Ένα στιφάδο αλλιώτικο, αλλά με την ίδια θαλπωρή… Με μανιτάρια αντί για κρέας, φρέσκες ντομάτες, καραμελωμένα κρεμμυδάκια και αρώματα που γεμίζουν το σπίτι. Εύκολη, νηστίσιμη συνταγή, φαγητό για τα καλοκαιρινά τραπέζια.
Αν το φτιάξετε μέσα στον Δεκαπενταύγουστο, είναι το τέλειο φαγητό για το Σαββατοκύριακο, αφού επιτρέπεται το ελαιόλαδο και το κρασί. Ένα πιάτο γεμάτο γεύση και νοσταλγία, που ταιριάζει απόλυτα με την εποχή και την παράδοση.
Αν το φτιάξετε μέσα στον Δεκαπενταύγουστο, είναι το τέλειο φαγητό για το Σαββατοκύριακο, αφού επιτρέπεται το ελαιόλαδο και το κρασί. Ένα πιάτο γεμάτο γεύση και νοσταλγία, που ταιριάζει απόλυτα με την εποχή και την παράδοση.
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 700 γρ. Λευκά μανιτάρια
- 400 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 400 γρ. Φρέσκια σάλτσα ντομάτας
- 60 γρ. Ελαιόλαδο
- 60 γρ. Κόκκινο κρασί (1/3 της κούπας)
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 100 γρ. Ζωμός λαχανικών
- 5 κόκκοι μπακάρι
- 2 φύλλα Δάφνης
- 2 ημέρες Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να καραμελώσουν.
- Ρίχνουμε το πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό, σβήνουμε με κόκκινο κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
- Ρίχνουμε τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου, τα φύλλα δάφνης, κόκκοι μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι, το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε καλά.
- Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30 με 40 λεπτά μέχρι να δέσουν καλά όλα τα υλικά.
- Σερβίρουμε με πουρέ ή ότι άλλο μας αρέσει.
Καλή σας επιτυχία!
Trikala Day Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα των Τρικάλων




