Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Στη φυλακή Λαρισαία πρώην τραπεζικό στέλεχος για υπεξαίρεση ποσού 2,7 εκ. ευρώ!

Στη φυλακή Λαρισαία πρώην τραπεζικό στέλεχος για υπεξαίρεση ποσού 2,7 εκ. ευρώ!

Ακριβά πλήρωσε το πάθος της για τον τζόγο – όπως η ίδια ανέφερε- μια Λαρισαία, πρώην τραπεζικό στέλεχος που υπεξαίρεσε σε βάθος αρκετών ετών με τεχνάσματα ποσό, 2,7 εκατομμυρίων ευρώ σύμφωνα με το δικαστήριο, από υποκατάστημα της Τρ. Πειραιώς στην πόλη της Λάρισας, γεγονός που αποκαλύφθηκε το 2011. Χθες στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση και η κατηγορούμενη καταδικάστηκε σε συνολικά 21 χρόνια κάθειρξης.

Κατά την έναρξη της απολογίας της η γυναίκα μιλούσε σιγανά για να δεχθεί τις έντονες παρατηρήσεις του εισαγγελέα της έδρας:

-«Ντρέπεστε γι’ αυτό που κάνατε και τα λέτε σιγανά; Εδώ είναι δικαστήριο. Πρέπει να φωνάζετε για να τα ακούνε όλα στο ακροατήριο», της είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορούσα να απεμπλακώ» φώναξε. «Μπήκα σε ένα φαύλο κύκλο και δεν μπορούσα να βγω απ’ αυτόν», παραδέχθηκε και συνέχισε: «Πήγαινα Θεσσαλονίκη συχνά για να παίξω. Η μόνη μου σωτηρία ήταν να βγει η ιστορία στην επιφάνεια και να σωθώ. Δεν είχα κουράγιο να το πω πουθενά. Σαν σκοπό είχα πλέον να παίξω να κερδίσω και να γυρίσω πίσω τα χρήματα που πήρα. Είχα μπλέξει και ήμουν μόνη μου σε όλο αυτό. Το ορκίζομαι στο παιδί μου. Ήθελα απεγνωσμένα να τελειώσει αυτό που είχε ξεκινήσει πριν πολλά χρόνια. Δεν μπορεί να το καταλάβει κανένας».

Η ιστορία των τεχνασμάτων ξεκίνησε να αποκαλύπτεται σύμφωνα με την απολογία της, από μια πελάτισσα. Έπειτα έφτασε και η ώρα του ελέγχου… «Το ήξερα από την προηγούμενη ημέρα πως θα ερχόταν ο έλεγχος αλλά δεν έκανα τίποτα».

Από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε όλη η υπόθεση … «ήμουν σοκαρισμένη με όλο αυτό που είχα προκαλέσει. Νοσηλεύτηκα μια εβδομάδα. Προσπάθησα με όλη τη δύναμη της ψυχής μου να σταθώ στα πόδια μου. Δεν σκέφτηκα λεπτό να κρύψω κάτι. Έπρεπε να σταθώ υγιής για την οικογένειά μου. Ντρέπομαι για ό,τι έκανα. Έμπλεξα σε μια ιστορία που όποιος δεν την έχει ζήσει δεν μπορεί να καταλάβει», επανέλαβε ζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία για να επιστρέψει στην οικογένειά της.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου της ζήτησε να εξηγήσει πώς έπαιρνε τα χρήματα και αυτήν εξήγησε πως χρησιμοποιούσε τις προθεσμιακές καταθέσεις σε συνδυασμό με «κρυφό» λογαριασμό ενώ τα στοιχεία που χρειαζόταν όπως ανέφερε η ίδια τα κρατούσε σε ένα απλό ημερολόγιο.

«2,7 εκατομμύρια όμως είναι μεγάλο ποσό» παρατήρησε η πρόεδρος για να απαντήσει πως «Είναι αρρώστια. Δεν μπορείς να ξεφύγεις…».

Από την πλευρά του ο εισαγγελέας της έδρας τόνισε πως δεν την πιστεύει καθώς είπε πως του φαίνεται πολύ έξυπνη για να τα έπαιζε τα χρήματα στις λέσχες και τα καζίνο. Αποκάλεσε χαρακτηριστικά τον ισχυρισμό της κατηγορούμενης περί πάθους για τον τζόγο ως ψευδέστατο. «Η κατηγορούμενη είναι νέα, ξανθιά και συμπαθής αλλά η Θέμιδα έχει δεμένα τα μάτια της», είπε συγκεκριμένα προτείνοντας την ενοχή της αλλά και να μην αναγνωριστεί και τρίτο ελαφρυντικό πλην των δύο που είχαν αναγνωριστεί πρωτοδίκως.

Η υπεράσπιση στάθηκε στην 3η πράξη για την οποία κατηγορούνταν, την υπεξαγωγή εγγράφων αναφέροντας πως χάθηκαν μόλις 10 έγγραφα από τα 22 χιλιάδες συνολικά που κατατέθηκαν και αυτά μπορούσε να τα εξαφανίσει όλα αν ήθελε καθώς γνώριζε πως θα ερχόταν ο έλεγχος μια ημέρα νωρίτερα.

Εν τέλει το δικαστήριο έκρινε ένοχη με ελαφρυντικά την κατηγορούμενη (μητέρα ενός νεαρού αγοριού) και την καταδίκασε συνολικά σε 21 χρόνια κάθειρξης για τις πράξεις: της υπεξαίρεσης (15 χρόνια), πλαστογραφίας (3 χρόνια) και υπεξαγωγής εγγράφων (3 χρόνια). Σύμφωνα με την απόφαση, αφαιρούνται τα χρόνια της έως τώρα κράτησης ενώ στερούνται και τα πολιτικά της δικαιώματα επί πενταετίας.

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία / Κώστας Γκιάστα

Δες επίσης

Λάρισα: Δύο χρόνια φυλακή σε 38χρονο που χτύπησε άγρια με γροθιές και κλωτσιές 44χρονη για μία θέση… στάθμευσης

Ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Λάρισας σε ...

Αφήστε μια απάντηση