Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023
trikaladay.gr / Ελλάδα / ΣτΕ: Απέρριψε τα αιτήματα τεσσάρων Ολυμπιονικών – Ζητούσαν οικονομική επιβράβευση για τα μετάλλια που έλαβαν

ΣτΕ: Απέρριψε τα αιτήματα τεσσάρων Ολυμπιονικών – Ζητούσαν οικονομική επιβράβευση για τα μετάλλια που έλαβαν

Απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας τα αιτήματα τεσσάρων Ολυμπιονικών μας, που ζητούσαν την προβλεπόμενη οικονομική επιβράβευση για τα μετάλλια που έλαβαν λόγω των αγωνιστικών τους διακρίσεων σε παγκόσμια πρωταθλήματα.

Της Άννας Κανδύλη 

Πρόκειται για τους αθλητές υγρού στίβου Ευρυσθένη Νικολαΐδη, Σπύρο Γιαννιώτη, Γιάννη Καλαιτζογλίδη  και Αντώνη Τσουρουνάκη

Ειδικότερα, το Α΄ Τμήμα του Στε με τις υπ΄ αριθμ. 2389-2392/2022 αποφάσεις του, απέρριψε το αίτημά τους λόγω του ότι τα αθλήματά τους δεν περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι τέσσερις αθλητές είχαν προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια ζητώντας να ακυρωθεί η παράνομη, όπως τη χαρακτηρίζουν, παράλειψη των αρμοδίων οργάνων του Δημοσίου να τους καταβάλουν την προβλεπόμενη από το νόμο 2725/1999 οικονομική βοήθεια για τις εξαιρετικές αγνωστικές τους διακρίσεις ως μέλη της εθνικής ομάδας μας σε Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Τα ποσά που ζητούσαν ήταν: 44.000 ευρώ ο κ. Νικολαίδης, 58.600 ευρώ ο κ. Γιαννιώτης, 58.500 ευρώ ο κ. Καλαιτζογλίδης 90.350 ευρώ και ο κ. Τσουρουνάκης.

Καθώς απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους από το Διοικητικό Πρωτοδικείο και το Εφετείο άσκησαν αναιρέσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο τις απέρριψε.

Δες επίσης

Κούγιας κατά Νικολούλη και Καρακούκη για την υπόθεση Πισπιρίγκου – «Γελάει και ο κουρέας μου…»

Επίθεση στην Αγγελική Νικολούλη για την εκπομπή που έκανε για την υπόθεση της Πάτρας με τη συνέντευξη ...