Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023
trikaladay.gr / Τοπικά / Στα σκαριά το 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων

Στα σκαριά το 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων

Στην πόλη των Τρικάλων, αναλήφθηκαν τους τελευταίους μήνες σημαντικές πρωτοβουλίες συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους προσφυγές και αυτή την στιγμή, περίπου 800 οικονομικοί και πολιτικοί προσφυγές διαβιούν σε σκληρές συνθήκες στο στρατόπεδο ‘Κουτσόχερο’.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μετά τη συμφωνία της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας, και όχι απλώς την υποταγή της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτή, αλλά τη δραστήρια συνεργασία της, τα προβλήματα των προσφύγων οξύνονται.
Πολύ περισσότερο τώρα που οι συνθήκες διαβίωσης στα hot spot επιδεινώνονται, η κατάσταση σε κέντρα όπως αυτά των Ιωαννίνων και του Κουτσόχερου είναι δραματική, που οι πρόσφυγες αγωνίζονται ακόμα και με απεργίες πείνας.
Θεωρούμε ότι ο αγώνας για τα δικαιώματα των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων αποτελεί τμήμα των αγώνων όλου του κοινωνικού κινήματος ενάντια στη λιτότητα, τα μνημόνια, τους ταξικούς και εθνικούς διαχωρισμούς.
Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε άτομα και συλλογικότητες που θέλουν να συμβάλουν με οποιονδήποτε τρόπο στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση του Φεστιβάλ, στην 1η συνεδρίαση της ανοιχτής συνέλευσης που θα γίνει την Τετάρτη, 1 Ιουνίου στις 8.30μ.μ στο αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο ROSSONERO (Αμαλίας 18, Τρίκαλα).
Ανοιχτή συνέλευση για το 4ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων

Δες επίσης

Ανασκόπηση των επισκέψεων κλιμακίων του ΠΑΣΟΚ στην Π.Ε Τρικάλων (φωτο)

Στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας και επαφής με την κοινωνία, κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ περιόδευσαν σε ...

Αφήστε μια απάντηση