Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 2 κουτάκια Morfat Creamy φυτική σαντιγί (500 ml)
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ (400 γρ.)
- 150 γρ ζάχαρη
- 2 κ.σ. υποβρύχιο μαστίχα Χίου
- 1 κ.γ. σαλέπι
- ½ κ.γ. μαχλέπι
- 1 πρέζα αλάτι
- Γλυκό του κουταλιού βύσσινο
Εκτέλεση
- Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε τη γάλα εβαπορέ, τη ζάχαρη, το σαλέπι, το μαχλέπι, το αλάτι και το υποβρύχιο μαστίχα.
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσουν καλά η ζάχαρη και το υποβρύχιο. Προσέχουμε να μην το βράσουμε.
- Αφήνουμε το συνδυασμό να κρυώσει τελείως.
- Χτυπάμε το Morfat Creamy γαι 1 λεπτό και ρίχνουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Σε ένα πυρεξ 27χ13 εκ. βάζουμε τη μισή ποσότητα από το παγωτό, ρίχνουμε κουταλιές από γλυκό βύσσινο με το σιρόπι του, προσθέτουμε το υπόλοιπο παγωτό και ξανακάνουμε στρώση με βύσσινο.
- Με μια τσιμπίδα κάνουμε ελαφριές κυκλικές κινήσεις για να δημιουργηθούν νερά.
- Σκεπάζουμε και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
- Σερβίρουμε με σιρόπι βύσσινο.
Καλή σας επιτυχια!!