Αν αγαπάτε τις σπιτικές γεύσεις και θέλετε να απολαμβάνετε μια αγνή και πλούσια σε γεύση μουστάρδα, τότε αυτή η συνταγή είναι ιδανική για εσάς! Η σπιτική μουστάρδα δεν έχει συντηρητικά και μπορεί να προσαρμοστεί στα γούστα σας
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 350 γρ. νερό (1,5 κούπα)
- 200 γρ. λευκός σιναπόσπορος
- 2 κ.γ. κουρκουμά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. μέλι
- 1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 160 γρ. λευκό ξίδι (3/4 της κούπας)
Εκτέλεση
- Σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε το σιναπόσπορο και αλέθουμε μέχρι να γίνει σκόνη
- Ρίχνουμε τη σκόνη σε ένα τηγάνι μαζί τον κουρκουμά, το αλάτι, το σκόρδο σκόνη, το μέλι, το νερό και ανακατεύουμε πάνω σε χαμηλή φωτιά για 4 με 5 λεπτά.
- Μόλις πήξει το μείγμα ρίχνουμε το ξίδι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς.
- Επιστρέφουμε το μείγμα στο πολυκόφτη και πολτοποιούμε πολύ καλά.
- Αποθηκεύουμε σε βαζάκι στο ψυγείο για 1 μήνα.
- Πεντανόστιμη σπιτική μουστάρδα που θα λατρέψετε!!.
Trikala Day Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα των Τρικάλων




