Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Σοκαριστική καταγγελία μητέρας: Άγριο bullying σε 11χρονο μπροστά στην αδιάφορη δασκάλα!

Σοκαριστική καταγγελία μητέρας: Άγριο bullying σε 11χρονο μπροστά στην αδιάφορη δασκάλα!

Η είδηση του άγριου εκφοβισμού ενός 11χρονου από συμμαθητές του εντός του σχολικού συγκροτήματος από μόνη της προκαλεί οργή, ωστόσο κι εφόσον επιβεβαιωθεί η καταγγελία, το ότι το περιστατικό του βασανισμού του μικρού αγοριού έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια της αδιάφορης δασκάλας τους, ξεπερνά κάθε όριο ανοχής!

Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας του 11χρονου αγοριού τα περιστατικά σωματικής και ψυχικής κακοποίησης του γιου της έλαβε χώρα σε Δημοτικό Σχολείο της Λεμεσού, ενώ συνέταξε και απέστειλε όταν έλαβε γνώση των περιστατικών και σχετική επιστολή με ημερομηνία 19/2/2016, έχοντας ως αποδέκτες τον Υπουργό Παιδείας, τον Επαρχιακό Λειτουργό Δημοτικής Εκπαίδευσης Λεμεσού, την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του παιδιού και την Κοινοβουλευτική επιτροπή Παιδείας.

Στην επιστολή της, η παραπονούμενη μητέρα ενημερώνει για τα όσα αναγκάστηκε να περάσει ο γιος της, ενώ σοκάρει ο ισχυρισμός που προβάλλει ότι η διεύθυνση του σχολείου είναι κατώτερη των περιστάσεων, μη μπορώντας να αντιμετωπίσει την ζοφερή αυτή κατάσταση.

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει η μητέρα στις 12/02, μια ομάδα συμμαθητών του 11χρονου, άρχισαν να κολλούν διάφορα αυτοκόλλητα στην πλάτη του, προσπαθώντας να τον γελοιοποιήσουν μπροστά σε όλη την τάξη τους.

Όπως ανέφερε το ίδιο το παιδί στην μητέρα του, όταν ένας εκ των συμμαθητών επέμενε να κολλήσει το αυτοκόλλητο, τότε ο 11χρονος προσπάθησε να αμυνθεί, ωστόσο τότε επενέβη ένας άλλος από τους εκφοβιστές του, αρπάζοντάς τον από τον λαιμό, περισφίγγοντάς τον. Χαρακτηριστικά ο 11χρονος αναφέρει στην μητέρα του ότι «ευτυχώς που κτύπησε το κουδούνι και γλίτωσα».

Το χειρότερο όμως από τα όσα κατήγγειλε ο 11χρονος στην μητέρα του και αποτυπώνεται στην επιστολή είναι ότι το περιστατικό φαίνεται να έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια της δασκάλας των παιδιών, χωρίς εκείνη ούτε να παρέμβει, ούτε και να καταγγείλει το περιστατικό στην διεύθυνση του σχολείου.

Δυστυχώς όμως τα περιστατικά συνέχισαν, καθώς παιδιά από την ίδια ομάδα που τον εκφόβιζαν έφτυσαν στην καρέκλα του 11χρονου, με το παιδάκι να κάθεται μετά από λίγο και με τους συμμαθητές του πλέον να ξεσπούν σε γέλια, λέγοντας του πως «κάθισε πάνω στα φτύματα»! Ο μικρός σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση έσκυψε το κεφάλι και όταν επέστρεψε πλέον στο σπίτι του έβαλε τα κλάματα.

Η δασκάλα μάλιστα όπως καταγγέλεται όταν την πλησίασε ο 11χρονος για να της πει τι ακριβώς είχε συμβεί εκείνη του απάντησε ότι “δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να δει το περιστατικό”, καθώς εκείνη την στιγμή είχε συνάντηση με γονέα.

Η καταγγέλουσα μητέρα επισημαίνει ότι δυστυχώς παρόμοια περιστατικά έλαβαν χώρα και πέρσι, με κάποιους από τους συμμαθητές του μικρού να του κατεβάζουν τα παντελόνια μόνο και μόνο για να… σπάσουν πλάκα.

Η μητέρα εξάλλου εξήγει στην επιστολή της ότι ο γιος της μη αντέχοντας να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι πέφτει κατ’ εξακολούθησιν θύμα εκφοβισμού υπήρξαν φορές που αντέδρασε κι εκείνο με την σειρά του βίαια, στην προσπάθειά του να αμυνθεί πάντα, με αποτέλεσμα και εκείνος να καθίσταται επικίνδυνος.

Η μητέρα στην επιστολή της καταγγέλει ανοιχτά το συγκεκριμένο σχολείο ότι επιδεικνύει ολιγωρία μη λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη των απανωτών περιστατικών εκφοβισμού, με την ίδια να δηλώνει ότι φοβάται πλέον να στέλνει το παιδί της σχολείο μην τυχόν και συμβεί κάτι δυσάρεστο ενώ εκφράζει τον προβληματισμό της για τον ψυχολογικό πόλεμο που δέχεται τα δυο τελευταία χρόνιά το παιδί της.

newsit.com.cy

Δες επίσης

Καιρός: Υποχωρεί από σήμερα ο καύσωνας – Πού θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες

Βουτιά… θα κάνει από σήμερα Παρασκευή (14/06) ο υδράργυρος σε αρκετές περιοχές, έπειτα από το ...

Αφήστε μια απάντηση