Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / Σκουριασμένο σίδερο: Λίγο αλουμινόχαρτο και μία κουταλιά από 1 θαυματουργό υλικό αρκούν για να λάμψει από καθαριότητα

Σκουριασμένο σίδερο: Λίγο αλουμινόχαρτο και μία κουταλιά από 1 θαυματουργό υλικό αρκούν για να λάμψει από καθαριότητα

Χάρη στη μοναδική του υφή, το αλουμινόχαρτο μπορεί να αποδειχτεί απροσδόκητα χρήσιμο σε πολλές δουλειές του σπιτιού, ενώ προορίζεται ιδίως για τη διατήρηση και αποθήκευση ορισμένων τροφίμων και περισσευμάτων.

Αυτά, λίγο πολύ, τα γνωρίζουμε όλοι για το ταπεινό αλουμινόχαρτο. Αυτό που πολλοί, ίσως, δεν γνωρίζουν είναι η χρήση του για το καθάρισμα του σιδέρου.

Ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και μια κουταλιά αλάτι, αν συνδυαστούν, αποτελούν μια από τις καλύτερες λύσεις που υπάρχουν για να καθαρίσετε το σίδερό σας.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία δουλεύουν μαζί για να αφαιρέσουν τη μαύρη επίστρωση που σχηματίζεται στην επιφάνεια του σίδερου, βεβαιώνοντας πως τα φρεσκοπλυμένα και ωραία σας ρούχα δεν θα αποκτήσουν βρόμικους λεκέδες.

Τοποθετήστε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου πάνω στη σιδερώστρα. Απλώστε μια κουταλιά αλάτι πάνω στην επιφάνεια και απλώς περάστε το καυτό σίδερο από πάνω, σαν να σιδερώνατε κανονικά τα ρούχα σας.

Αφήστε λίγο να κρυώσει και έπειτα αφαιρέστε το αλάτι που έχει περισσέψει χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί.

 

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Το εορτολόγιο της εβδομάδας (1-7/7/2024)

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ  Των Αγίων Αναργύρων Κοσμά Δαμιανού των εν Ρώμη γιορτάζουν: Αργύρης-Αργυρούλα, Δαμιανός (ενώ άλλοι ...