Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Κόσμος / Σκάνδαλο στην Αλβανία: Συνελήφθη στέλεχος της Υπηρεσίας Πληροφοριών με 58 κιλά ναρκωτικών

Σκάνδαλο στην Αλβανία: Συνελήφθη στέλεχος της Υπηρεσίας Πληροφοριών με 58 κιλά ναρκωτικών

Σκάνδαλο προκαλεί στην Αλβανία, η σύλληψη ανώτερου στελέχους των Υπηρεσιών Πληροφοριών της χώρας, με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στο αυτοκίνητό της.

Η διευθύντρια πληροφορικής της Υπηρεσίας Πληροφοριών (AKSHΙ) της Αλβανίας, η Ερίσα Φέρο συνελήφθη με μερικούς ακόμα συνεργούς της μεταφέροντας 58 κιλά ναρκωτικών από την Κορυτσά προς τα σύνορα με την Βόρεια Μακεδονία, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως μεταδίδει το abcnews.al, με βάση την ανακοίνωση της Τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορυτσάς, αναφορικά με την επιχείρηση «Επανεκκίνηση»,  η επιχείρηση κατέληξε με τη σύλληψη 3 πολιτών, μεταξύ των οποίων και η κα. Erisa Fero. Η Φέρο, ηλικίας 28 ετών, εργάζεται στην AKSHI, η οποία, πάντα σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ανακοινώνει ότι: «με βάση την ισχύουσα αλβανική νομοθεσία (τον Εργατικό Κώδικα), η υπηρεσία  έχει κινήσει άμεσα τη διαδικασία για την απόλυση του εν λόγω προσώπου.»

 

«Η  Υπηρεσία διασφαλίζει ότι θα είναι πάντα υποστηρικτική στις διαδικασίες των άλλων υπηρεσιών του νόμου που ασχολούνται με την υπόθεση, για την επιβολή του νόμου», αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με άλλα αλβανικά μέσα ενημέρωσης  από τις έρευνες που πραγματοποίησαν η αστυνομία της Κορυτσάς και η εισαγγελία του Πόγραδετς, προέκυψε ότι η ηλικίας 28 ετών Ερίσα Φέρο είχε ρόλο «αγγελιαφόρου», καθοδηγώντας τα οχήματα.  H ίδια απέφευγε τις αστυνομικές περιπολίες, παρουσιάζοντας έγγραφα ως υπάλληλος διαφόρων υπουργείων της χώρας, με αποτέλεσμα να περνάει εύκολα από μπλόκα και άλλους ελέγχους.

 

 

Μαζί της συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα, που είχαν ως ρόλο να παρακολουθούν το δρόμο, αλλά και να μεταφέρουν τα ναρκωτικά, διευκολύνοντας στο να αποφεύγονται οι αστυνομικοί έλεγχοι.

Δες επίσης

Οι 10 πιο περίεργοι νόμοι στον κόσμο που σίγουρα δεν ήξερες

Οι κοινωνίες για να λειτουργήσουν σωστά χρειάζονται κανόνες ώστε οι άνθρωποι να ζουν σε αρμονία. ...