Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
trikaladay.gr / Ελλάδα / Σχέδιο για θητεία με… μπόνους: Πώς το απολυτήριο Στρατού θα ανοίγει πόρτα για δουλειά

Σχέδιο για θητεία με… μπόνους: Πώς το απολυτήριο Στρατού θα ανοίγει πόρτα για δουλειά

Χωρίς να έχει ακόμα το συνολικό πλάνο οριστικοποιηθεί δεν αποκλείεται να εξεταστούν και πλατφόρμες e-learning οι οποίες έχουν ευρεία εξάπλωση τα τελευταία χρόνια, ειδικά στην εποχή του κορονοϊού και είναι και οικονομικές. Αν και το σχέδιο για θητεία με… πιστοποιητικό βρίσκεται στην αρχική φάση επεξεργασίας του, οι σκέψεις είναι οι δεξιότητες να αφορούν σε πεδία που παγίως ενδιαφέρουν τους νέους και παίζουν καθοριστικό ρόλο σε ένα βιογραφικό. Οι ξένες γλώσσες και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι πολύ πιθανό να περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τις δεξιότητες που θα μπορούν να επιλέξουν οι στρατευμένοι.

Πεποίθηση του υπουργείου Άμυνας είναι ότι η ύπαρξη μιας τέτοιας δραστηριότητας μάθησης – που δεν αφορά στα στρατιωτικά αντικείμενα- κατά τη διάρκεια της θητείας μπορεί να αποτελέσει ακόμη ένα κίνητρο για τους νέους. Εκτιμάται δηλ. ότι θα μπορούσε να τους κινητοποιήσει ώστε να παρουσιάζονται για να υπηρετήσουν σχετικά νωρίς και να μην αφήνουν το στρατιωτικό μετά το τέλος των σπουδών και μεταπτυχιακών τους.

Δες επίσης

Της κάρφωσε το μαχαίρι στην κοιλιά: Στο χειρουργείο η 16χρονη που μαχαιρώθηκε από ανήλικη στον Κολωνό

Κολωνός ανήλικες: Μία παρέα ανήλικων κοριτσιών συναντήθηκαν το Σάββατο 19 Ιουνίου, προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους. Όμως, ...