Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Ρήγμα στους ΑΝΕΛ για το δημοψήφισμα. Διαγραφή Δαμαβολίτη

Ρήγμα στους ΑΝΕΛ για το δημοψήφισμα. Διαγραφή Δαμαβολίτη

Την απόφαση για προσφυγή στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού και το “όχι” αμφισβητούν βουλευτές του κυβερνητικού εταίρου, που προβληματίζονται από το κλείσιμο των τραπεζών. “Οποιος δεν αντέχει τον πόλεμο φεύγει” απαντά ο Καμμένος και διαγράφει Δαμαβολίτη προς παραδειγματισμό

Ρήγμα στους Ανεξάρτητους Έλληνες και μέσω αυτών στην κυβερνητική πλειοψηφία απειλείται να δημιουργηθεί με επίκεντρο την απόφαση για δημοψήφισμα και το “όχι”.

Την επιλογή του δημοψηφίσματος αμφισβήτησαν τέσσερις βουλευτές (Βασίλης Κόκκαλης, Δημήτρης Καμμένος, Νίκος Μαυραγάνης, Θανάσης Παπαχριστόπουλος) και ο Κώστας Δαμαβολίτης δήλωσε ευθέως ότι θα ψηφίσει “ναι”, με αποτέλεσμα τη διαγραφή του.

“Οποιος δεν αντέχει τον πόλεμο φεύγει”, είχε δηλώσει πριν λίγο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προσθέτοντας ότι ο κ.Δαμαβολίτης του είχε υποσχεθεί να παραιτηθεί, ενώ σημείωσε ότι οι υπόλοιποι βουλευτές θα παραπεμφθούν στο πειθαρχικό.

Καθώς ο κ.Δαμαβολιτης δεν παραιτήθηκε, ο κ.Καμμένος προχώρησε στη διαγραφή του. Με την ανακοίνωση της διαγραφής, κάλεσε επίσης τον κ.Δαμαβολίτη να παραδώσει την έδρα του, όπως είχε δημόσια δεσμευτεί.

Σύμφωνα με πηγές των ΑΝΕΛ, η περίπτωση του κ.Δαμαβολίτη αντιμετωπίστηκε πιο άμεσα και σκληρά διότι δεν αμφισβήτησε απλώς την επιλογή του δημοψήφισματος, αλλά δήλωσε ότι θα ψηφίσει “ναι”, τη στιγμή που ο κυβερνητικός εταίρος εξαρχής είχε υποστηρίξει ενθέρμως το “όχι”.

Ο κ.Δαμαβολίτης ειδικότερα εκτίμησε ότι το δια ταύτα έτσι όπως αποτυπώνεται είναι ότι το δημοψήφισμα τελικά είναι ευρώ εναντίον δραχμής. “Εαν τη Δευτέρα το πρωί πάρουμε “αυτό το περήφανο όχι και πάμε να διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη και μάλιστα με τις αγορές να μην έχουν πάθει ζημιά… αν λοιπόν πάμε και μας ξαναπούνε όχι, τι ακριβώς θα κάνουμε;” πρόσθεσε καλώντας τον κόσμο να ψηφίσει ναι.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Δες επίσης

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 42χρονος μαχαίρωσε στον λαιμό τη σύζυγό του -Αναζητείται από τις Αρχές

Νέο περιστατικό μέσα σε 24 ώρες, συγκλονίζει τη Θεσσαλονίκη, μετά τη γυναικοκτονία στη Χαριλάου. Ειδικότερα, ...

Αφήστε μια απάντηση