Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Ρέθυμνο: Η καταγγελία για τη δασκάλα άναψε φωτιές – Μαθητής δημοτικού στο νοσοκομείο!

Ρέθυμνο: Η καταγγελία για τη δασκάλα άναψε φωτιές – Μαθητής δημοτικού στο νοσοκομείο!

Ένορκη Διοικητική Εξέταση θα πραγματοποιηθεί από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου…
για καταγγελθέν περιστατικό βιαιοπραγίας δασκάλας σε βάρος μαθητή σε δημοτικό σχολείο. Το περιστατικό κατήγγειλε με έγγραφη αναφορά της στη Δ/νση η μητέρα του παιδιού η οποία αναφέρει συγκεκριμένα ότι όπως της είπε ο γιός της, η δασκάλα τον χτύπησε με βιβλίο στο κεφάλι και πως η ίδια επειδή το παιδί παραπονέθηκε το ίδιο απόγευμα ότι πονάει τον μετέφερε στο νοσοκομείο, από το οποίο της δόθηκε βεβαίωση ότι είναι χτυπημένο στο μέτωπο και έχει οίδημα.

Η μητέρα καταγγέλλει ότι το σχολείο δεν έδωσε τη δέουσα σημασία στο περιστατικό, ότι έχει προσπαθήσει να το διαστρεβλώσει και να το υποβαθμίσει, και δεν έχει ενδιαφερθεί για την ψυχολογία του παιδιού της. Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Στάθης Κοντογιάννης μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση είπε πως έχει αποφασίσει τη διεξαγωγή ΕΔΕ όπως ορίζει ο νόμος, εφόσον υπάρχει καταγγελία, τόνισε ωστόσο ότι καταρχήν επικοινώνησε με τη μητέρα, τη διευθύντρια και την ίδια την εκπαιδευτικό, άκουσε όλες τις πλευρές, συνέστησε στη μητέρα να αποφασίσει με ψυχραιμία και προσπάθησε να διευθετήσει το θέμα.

Εφόσον όμως η ίδια αποφάσισε να προχωρήσει σε καταγγελία, ο ίδιος θα πράξει ό,τι ορίζει ο νόμος. Τόνισε, δε, ότι η εκπαιδευτικός έχει αρνηθεί ότι χτύπησε το παιδί…

Πηγή: goodnet.gr

Δες επίσης

Άμφισσα: Συγκλονίζει η 23χρονη που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της – «Μου είπε θα σε βρει ο πατέρας σου σε κάδο σκουπιδιών»

«Λυγίζει» η 23χρονη που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύντροφο της, χθες το βράδυ, στην Άμφισσα, με ...

Αφήστε μια απάντηση