Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Ψάχνουν να βρουν τους παράνομους υδραυλικούς στα Τρίκαλα

Ψάχνουν να βρουν τους παράνομους υδραυλικούς στα Τρίκαλα

Τα μέλη του Συνδέσμου Υδραυλικών Ν. Τρικάλων ενημερώθηκαν για τον τρόπο επέκτασης της άδειάς τους
Σε συνάντηση με ομιλητή τον κ. Αθανάσιο Μαλέμη από την Π. Ε. Τρικάλων
Συστήθηκε και Επιτροπή Ελέγχου για τον εντοπισμό των μη αδειούχων υδραυλικών
Ο Σύνδεσμος Υδραυλικών μετά από πρωτοβουλία του Δ.Σ. και του Προέδρου του Νίκου Βαλομάνδρα πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση των μελών του, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων στο Ξενοδοχείο «ΑΕΤΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη του συνδέσμου σε θέματα εξετάσεων, πιστοποιήσεων για την απόκτηση επαγγελματικών αδειών της δραστηριότητας υδραυλικών (τεχνιτών – αρχιτεχνιτών – εργοδηγών).

Ο κ. Αθανάσιος Μαλέμης, προϊστάμενος του Τμήματος Επαγγέλματος της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ανέλυσε τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με το Π.Δ. 112/2012, για τη συμμετοχή των αδειούχων Υδραυλικών στις εξετάσεις για την απόκτηση επέκτασης της αδείας τους. Ο τρόπος της τεκμηρίωσης της απαιτούμενης προϋπηρεσίας ήταν ένα από τα σημεία αναφοράς της συνάντησης, με τη σύμβαση έργου (Βεβαίωση Αναγγελίας για τους απόφοιτους Λυκείου) ή σύμβαση εργασίας κατατεθειμένη στην εφορία να είναι πλέον απαραίτητο δικαιολογητικό για τους ελεύθερους επαγγελματίες (τεχνίτες-αρχιτεχνίτες).
Στα θέματα που τέθηκαν και συζητήθηκαν ήταν και η ύπαρξη μη αδειούχων, και κατά δήλωση τους, υδραυλικοί στον χώρο εργασίας και για το πως τόσο ο κλάδος όσο και ο καταναλωτής, ο οποίος δέχεται τις εν λόγω υπηρεσίες, μπορούν να προστατευτούν. Για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Μαλέμης επισήμανε την ύπαρξη ενός Ειδικού Κλιμακίου Ελέγχου παρεχόμενων υπηρεσιών, που συγκροτήθηκε βάσει του άρθρου 11 του Ν. 3982/2011 το οποίο, αυτεπάγγελτα ή μετά από καταγγελία διενεργεί τους απαραίτητους ελέγχους και επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις στους μη έχοντες την απαιτούμενη άδεια εργασίας.
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ

Δες επίσης

Διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους των Τρικάλων την Τετάρτη 19/6

«Διακοπή κυκλοφορίας και προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της πόλης των Τρικάλων λόγω εργασιών στο ...

Αφήστε μια απάντηση