Πρωτότυπα Ψωμάκια με Διαφορετικό Τρόπο Απίστευτα αφράτα, εύκολα και γρήγορα bread rolls που θα σας ενθουσιάσουν! Με μια πρωτότυπη τεχνική φτιάχνουμε ψωμάκια που δεν θα πιστεύετε πόσο απλά είναι ιδανικά για το οικογενειακό τραπέζι, για σνακ ή για να τα γεμίσετε όπως θέλετε.
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τη ζύμη
- 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
- 600 γρ. χλιαρό Νερό (2,5 κούπες)
- 50 γρ. Νωπή μαγιά
- 2,5 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το πασπάλισμα
- Νερό
- Σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά και ανακατεύουμε με το σύρμα να διαλυθεί τελείως.
- Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για ακόμα λίγο.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
- Βάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί λαδόκολλα 25χ35, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και την ανοίγουμε ομοιόμορφα σε όλο το ταψί.
- Σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει πολύ καλά.
- Βουτάμε τα χέρια μας σε νερό και δίνουμε σχήμα σχηματίζοντας τα ψωμάκια.
- Ραντίζουμε από πάνω νερό, ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 c για 35-40 λεπτά.
Καλή σας επιτυχία!!
Trikala Day Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα των Τρικάλων




