Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Προσωρινή η “τρέλα” του λεωφορείου χωρίς οδηγό σύμφωνα με την e-trikala

Προσωρινή η “τρέλα” του λεωφορείου χωρίς οδηγό σύμφωνα με την e-trikala

Προσωρινή είναι η “τρέλα” του λεωφορείου χωρίς οδηγό που αποδείχθηκε ακίνδυνη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της e-trikala.
Οπως αναφέρεται “Το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου το πειραματικό όχημα του πιλοτικού προγράμματος citymobil2 παρουσίασε σημειακή μικρή απόκλιση απο την προγραμματισμένη διαδρομή, την οποία άλλωστε εκτελεί απο τις αρχές του Σεπτεμβρίου.
Το όχημα δεν προκάλεσε υλικές ζημιές, καθώς δε συγκρούστηκε με κανένα αντικείμενο, και σαφέστατα δεν προκάλεσε σωματικές ζημιές σε διερχόμενους ή επιβαίνοντες, καθώς δεν “άγγιξε” κανέναν πολίτη, ενώ ο συνδυασμός έντασης πέδησης και ταχύτητας μείωσαν τους κραδασμούς στο εσωτερικό του. Αξίζει να σημειωθεί οτι το όχημα ακινητοποιείται άμεσα με την ανίχνευση “εμποδίου” ύψους 20 εκατοστών και σε απόσταση μικρότερη ή ίση των 20 εκατοστων απο την περιφέρεια του. Κατα συνέπεια ήταν αδύνατο να προκληθεί κάποιο συμβάν με την επιστημονική έννοια του όρου.
Ωστόσο, σημειώνεται πως κατα τη διάρκεια του περιστατικού – που διήρκησε ελάχιστα δευτερόλεπτα – υπήρχε χειριστής εντος του οχήματος, κατάλληλα εκπαιδευμένος για να επέμβει σε περίπτωση απώλειας ελέγχου, ενώ εποπτεύεται και απο το κέντρο ελέγχου κυκλοφοριας που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος. Χειριστής επιβαίνει καθημερινά σε ολα τα δρομολόγια του οχήματος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από την έναρξη της λειτουργίας του στις 10 Νοεμβρίου έως σήμερα εκατοντάδες παιδιά και πολίτες το χρησιμοποίησαν για τις μετακινήσεις τους με απόλυτη ασφαλεια.
Οι εταίροι του πιλοτικού προγράμματος citymobil2 σε συνεργασία με τον δήμο και την e-trikala, έχουν μεριμνήσει για την εκπλήρωση των προδιαγραφών ασφαλείας και διερευνούν τις αιτίες του ατυχούς περιστατικού που συνέβη μετά απο αρκετές μέρες επιτυχούς υλοποίησης του πειράματος.
Σε κάθε περίπτωση, η υλοποίηση ενός πειράματος ή μιας πιλοτικής εφαρμογής εμπεριέχουν και την έννοια της αστοχίας και του σφάλματος που θα τροφοδοτήσει με την απαραίτητη γνώση για την επιτυχή υλοποίηση σε πλήρη κλιμακα. Το εν λόγω πιλοτικό πρόγραμμα έχει διεθνή αξία καθώς αποτελεί το επόμενο τεχολογικο βήμα στον τομέα της αυτοκίνησης. Aποτελεί το επόμενο βήμα της τεχνολογίας και είναι αυτονόητο ότι, λόγω της φύσης του, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. ” e-trikala A.E”.
Σίγουρα δεν έγιναν ζημιές μόνον που το λεωφορείο χωρίς οδηγό στο ;oατύχημα προκάλεσε ένα μικρό σκίσιμο στην τέντα του περιπτέρου, όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης του και κατέγραψε ο φακός του trikaladay.

Δες επίσης

“Εφυγε” από τη ζωή 61χρονος Τρικαλινός

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών ο Πέτρος Βάιου Ζησόπουλος. H κηδεία θα γίνει ...

Αφήστε μια απάντηση